Home » Ferrari

Ferrari presenteert zowel 812 GTS als F8 Spider

9 september 2019 20:51 Geen reacties

Het alsof het momentum van 90 jaar Italiaanse F1 en de overwinning op Monza gisteren, er voor zorgde dat men bij Ferrari de week groots wilde beginnen. Sowieso vliegen je de marktintroducties van het huis van Maranello je de laatste tijd om de oren. Vandaag toonde Ferrari de wereld zowel de nieuwe F8 Spider als de 812 GTS (de naam die al het meest in de wandelgangen werd genoemd).

De 812 GTS mag gerust oogstrelend genoemd worden en misschien wel wat verleidelijker dan de gesloten Superfast. Ferrari vertelt ons maar al te graag dat de jongste open V12 in tegenstelling tot z’n voorgangers (550 Barchetta, Superamerica, SA Aperta e F60 America), een seriematige productie tegemoet zal zien, vanaf volgend jaar. De assemblage is momenteel in een voorbereidende fase. Uiteraard loopt men er niet mee te koop dat de open 812 wel 75 kilo zwaarder is dan de versie met dank, dankzij de nodige verstevigingen. Toch zijn de prestaties er niet minder om van de 6.5 V12 met 800 pk (0-100 in minder dan 3 seconden, 718 Nm koppel bij 7000 t/m en een top van boven de 340 km/u).

Ook de F8 Spider mag er zijn. Wat dat betreft zou je alleen al voor Ferrari eind deze week naar de IAA in Frankfurt moeten gaan (de werkelijke reden waarom Ferrari vandaag beide open versies toont). Het open zusje van de F8 Tributo gaat vanaf de tweede helft van 2020 richting de klant. De F8 Spider heeft een elektrisch klapdak dat in 14 seconden naar beneden gaat. Dit ingenieuze systeem debuteerde in het verleden op de 458 Spider. Qua cijfers komt alles overeen met de Tributo. Ook in de Spider is de internationaal gelauwerde 3.9 V8 met z’n 720 pk, de krachtigste V8 van Ferrari ooit (0-100 in 2.9 seconden en een top van 340 km/u).

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Ferrari

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties