Ferrari Purosangue bloedje lelijk?

Dubbel onelegant.

Het kan zijn dat ze bij Ferrari hebben gedacht; “Hé zo’n fabrieks-scoop is zo gek nog niet” en dat ze dezelfde tactiek hebben gevolgd als bij Alfa Romeo. Even een paar plaatjes met een Smartphone terwijl dat eigenlijk bijna onmogelijk is om dat stiekem te doen. ‘Progetto 175’ is in de afrondende fase en wat blijkt? Men lijkt het fenomeen SUV stilistisch gezien niet echt naar een nieuw en hoger plan te hebben getild, terwijl dat wel min of meer was beloofd. Als ontwerper is het in het geval van een SUV, natuurlijk een hele uitdaging om er wat moois van te maken. Ok, de designers hadden duidelijk een GT in gedachten, dat is te zien. De ontzettend prachtige Roma om precies te zijn. Maar de term ‘minder is meer’, was men duidelijk even vergeten. Het lijnenspel is in onze ogen bij deze eerste indruk nogal… grillig. Uiteraard zullen heel wat vouwlijnen de aerodynamica ten goede komen, want qua rijdynamiek verwachten we dat Ferrari wél iets opzienbarends zal neerzetten in SUV-land. Esthetisch gezien lijkt het ons zo op het eerste gezicht vooral aan de voorzijde niet echt eentje om naar uit te kijken met al dat plastic. De (op het oog functionele) donkere (carbon fiber?) randen om de wielkasten bieden geen charme. De achterzijde lijkt echter wél geslaagd al vinden we ook hier weer al het zwarte kunststof een beetje Ferrari-onwaardig.

Vol hightech gimmicks en hoge prestaties.

De Purosangue vinden we bij de eerste aanblik dus niet direct een exclusieve ‘volbloed’ Ferrari. Echter zegt men dat het qua comfort en uitrusting wel degelijk een exoot zal zijn. De auto is een luxe hoge vierzits GT met beeldschermen voor en achterin en infotainment dat dus te bedienen is door alle passagiers. Intussen zal het prestatieniveau er niet om liegen, want het gerucht gaat dat naast een hybride V6 ook een dikke V12 beschikbaar zal zijn bovenin het gamma. Ferrari’s SUV debuteert ergens in 2023. Een volledig elektrische variant zit niet in de pijplijn. We denken dat de productiecapaciteit omhoog zal moeten op Maranello, want wat je hier ziet is waarschijnlijk de meest verkochte Ferrari van de komende jaren.

2 gedachten over “Ferrari Purosangue bloedje lelijk?

 • 24 februari 2022 om 22:23
  Permalink

  Helemaal eens met het commentaar. Bloedlelijk, zeker die 208-wielkasten en al die (BMW)-vouwen en lijnen. Natuurlijk, de Urus (Q8 met ander huidje, niet eens een V12, zelfs geen V10) is lelijker. Maar waar gaat dit naartoe? Doe eens normaal, ontwerp eens behoorlijk. Wat een gepruts achter je computertje. Pak toch heren bij Ferrari een bonk klei en ga eens ouderwets en fatsoenlijk boetseren. Sterkte.

  Beantwoorden
 • 16 maart 2022 om 08:15
  Permalink

  Ronduit onelegant en een schande voor het merk. Ik vraag me af waarom dit nodig is gezien ze nu al het ene na het andere productierecord halen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.