Ferrari veilt voor Japan

Ferrari Japan veiling

Na Duitsland is ook Japan een belangrijke markt voor Ferrari en dus zette de FF koers richting het land van de rijzende zon. Na Berlijn was nu ook de Italiaanse ambassade in de Japanse hoofdstad klaar voor het ontvangen van deze grote vierwielaangedreven ‘shooting brake’. Uiteraard is dit land nog altijd in de ban van de verschrikkelijk aardbeving/Tsunami/kernramp en dus vond Ferrari het ook geen goed idee om enkel met veel champagne en kaviaar af te reizen naar Tokyo. Luca Cordero di Montezemolo nam namelijk ook de veilinghamer mee om ten bate van de zwaar getroffen stad Ishinomaki een FF te veilen en enkele Scuderia Ferrari Marlboro shirts met handtekeningen van F1 coureurs.

Uiteraard is dat niet alles wat Ferrari doet. Ferrari zal namelijk een eigen buitenschoolse kinderopvang openen, om de getroffen kinderen van Ishinomaki op te vangen. Ferrari doet dit tevens om 35 jaar aanwezigheid op de Japanse markt te vieren. Behalve Luca di Montezemolo en de Italiaanse ambassadeur Vincenzo Petrone, waren ook de Japanse minister van economie, handel en industrie Banri Kaieda en burgemeester Hiroshi Kameyama van Ishinomaki aanwezig. De FF op de foto is nu eigendom van een architect uit Tokyo. Of hij ook de ontwerper van de opvang zal zijn, waar straks allemaal Japanse kindjes in rode shirtjes enigszins zorgeloos weer van het leven kunnen genieten, is ons niet bekend.

Een gedachte over “Ferrari veilt voor Japan

  • 6 juli 2011 om 15:51
    Permalink

    Leuke publiciteitsstunt, maar ook erg mooi dat Ferrari zich inzet voor de getroffenen van de aardbeving en gevolgen daarvan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.