Nieuwe Fiat Panda onthuld in Italië!

Nieuwe Fiat Panda 2012

Update 6/7/’11: Het Italiaanse autoblad Quattroruote had de afgelopen weken het privilege om bij Fiat naar binnen te mogen lopen als het gaat om de Panda. Behalve veel details over de grondig verbouwde productielocatie bij Napels, wist deze bron de wereld ook veel details te melden over het uiterlijk. In het laatste nummer van Quattroruote zien we dan ook iets, wat je nauwelijks meer kan duiden als een reconstructie via Photoshop. We zien dus de nieuwe Panda die vooral van de zijkant precies lijkt zoals ie wordt. Het is zoals verwacht een aangename ‘Europeanisering’ van het Braziliaanse concept dat vorig jaar de markt op ging met de naam Uno. Voor en achterzijde worden nog een beetje geheim gehouden, maar dankzij uitgelekte computer tekeningen weten we ook al wat dat gaat worden. We weten ook dat het interieur net zo speels wordt als de buitenzijde, wat je echt kan typeren als een geslaagde evolutie van het voorgaande model. Fiat’s boodschap is duidelijk; De Panda is en blijft een Panda en zal daarom weer een grote groep klanten naar zich toe trekken.

Fiat kiest dus voor de tactiek van een uitgebreide avant première dit keer, in plaats van een plotselinge onthulling op een autosalon. Dit model moet de best verkopen auto van Italië worden, vandaar deze slimme vorm van tromgeroffel via de media.

Klik hieronder voor een uitvergroting:

[nggallery id=636]

5 gedachten over “Nieuwe Fiat Panda onthuld in Italië!

 • 5 juli 2011 om 22:30
  Permalink

  Die “Uno” vind ik niet echt mooi met name om de fors aangezette wielkasten. Valt me nog mee dit met EVO neus en standaard 15″ wielen? Vooral praktisch en bescheiden, een Panda dus.

  Beantwoorden
 • 16 juli 2011 om 21:25
  Permalink

  Voor de mensen hier http://www.autointernationaal.nl had zo ook weer zijn niet wel misschien heb ik toch maar een mening bij mijn verhaal pannekoek over de nieuwe Panda. Niemand heeft er nog mee gereden alleen de eerste foto’s komen uit en nu zijn er al meningen!!!????

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 18 juli 2011 om 13:42
  Permalink

  Het zijn alleen nog maar tekeningen die in de media verschijnen en die verschillen toch wel van elkaar. De versie met het front, zoals afgebeeld in Quattroruote, spreekt me nog het meest aan. Ik hoop overigens dat dat lelijke stuk plastic op de flank kan worden weg gelaten …………

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.