Home » FCA , Fiat

Fiat 500 straks wellicht alleen nog uit Polen

11 februari 2013 9:22 3 reacties

500 tychy

Wie net als ons dacht dat de succesvolle mondialisering van de Fiat 500, nog wel eens ten koste zou kunnen gaan van de productie in Polen, vergist zich. Volgens Automotive News vanmorgen, zal de nieuwste versie -die in 2015 wordt verwacht- juist alleen nog uit deze belangrijke fabriek in Tychy komen. Vandaag de dag wordt de Amerikaanse versie namelijk in het Mexicaanse Toluca gefabriceerd. Deze fabriek heeft het erg druk en krijgt waarschijnlijk een plaatsvervanger voor de 500.

Fiat Auto Poland in Tychy mag dus evenals de fabrieken in Italië flink gaan exporteren, om niet te afhankelijk te worden van de kwetsbare Europese markt. Fiat heeft de komende jaren alle capaciteit die het in huis heeft nodig en is daarbij consequent op zoek naar een zo rendabel mogelijke oplossing. De opvolger van de 500 uit Polen wordt net als de in Servië geproduceerde 500L, een model dat geschikt is voor verkoop op alle markten in de wereld, ondanks de daar geldende specifieke veiligheidseisen. De Poolse Fiat-fabriek kan wel wat input gebruiken straks, aangezien de Panda Classic er niet meer in productie is en Ford mogelijk zal stoppen met de Ka. Wat overblijft zijn de Lancia Ypsilon en de Fiat 500. Van de 4900 werknemers zijn daarom 1450 banen geschrapt.

500 wcm

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • San schrijft:

  Opmerkelijk gezien de transportkosten.

  Ford schijnt met de Ka te willen stoppen omdat het model niet mondiaal is te verkopen ❓

 • dmantione schrijft:

  Er spelen een aantal kwesties. Allereerst is nua FIAT Chrysler bezit het veel meer een directe concurrent van Ford geworden, samenwerking ligt daarmee lastiger. Verder speelt dat Ford momenteel alleen de beschikking heeft over de 1.2 Fire, waarmee aantrekkelijke fiscale deals steeds verder buiten bereik komen. Tot slot de slechte verkopen in Europa, wat de investeringen voor een nieuwe Ka minder aantrekkelijk maakt. Het is dan logisch te kijken naar een auto die wereldwijd verkocht kan worden.

 • San schrijft:

  @dmantione

  Ford zou hun nieuwe o.a. 125pk 😛 1.0 driecilinder in de Ka moeten zetten 😛 en een faceliftje er tegenaan, heeft Tychy weer werk.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties