Fiat 500 TwinAir Italië’s groenste benzineauto

500 Co2

De met de TwinAir, Start&Stop Dualogic uitgeruste Fiat 500 en 500C, is uitgeroepen tot groenste benzineauto van Italië, dankzij een CO² uitstoot van slechts 90 g/km. Deze score staat geregistreerd in een door de Italiaanse overheid opgestelde nationale lijst, de gids ‘Guida al Risparmio di carburante’. Het is weer eens een teken dat Fiat bij automerken hoort met de meest grensverleggende emissieverbeteringen.

De door de EU voor 2015 vastgestelde normering, is door de autobouwer uit Turijn al ruimschoots bereikt. De afgelopen 6 jaar is Fiat’s gemiddelde uitstoot met maar liefst 13% gedaald, waardoor het bij de beste verbeteraars hoort. Fiat heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd, bij het met 24,1% reduceren van de jaarlijkse uitstoot in eigen land. Binnen drie jaar is dit gedaald tot een gemiddelde van 126,2 g/km aan CO² uitstoot, wat de personenauto op Italiaans kenteken betreft. Populaire modellen als de Panda, 500 en Ypsilon, dragen in belangrijke mate hieraan bij.

Een gedachte over “Fiat 500 TwinAir Italië’s groenste benzineauto

 • 7 augustus 2013 om 22:13
  Permalink

  > Fiat heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd, bij het met
  > 24,1% reduceren van de jaarlijkse uitstoot in eigen land.

  Deze uitspraak moet een verkeerde weergave van zaken zijn, omdat voor 24,1% van de landelijke uitstoot heel veel mensen een nieuwe auto moeten kopen. Met historisch lage autoverkopen is dat ietwat ongeloofwaardig.

  Ik vermoed dat het om iets als de nieuw verkochte wagens gaat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.