Home » Fiat

Fiat 500 vanaf volgend jaar naar China

14 januari 2011 10:07 5 reacties

De Mexicaanse fabriek in Toluca waar de 500 momenteel al van de band rolt voor de Amerikaanse markt krijgt het druk. Bij ons was dat al vanaf afgelopen zomer bekend, maar het was nog even de vraag hoe en wanneer. Wel, op beide vragen gaf Marchionne de afgelopen week antwoord aan een Amerikaanse bron; “Vanaf volgend jaar produceert de fabriek in Mexico 120.000 exemplaren per jaar. De helft daarvan voor de Amerikaanse markt bestemd en de andere helft voor Brazilië en China.”

Volgens Laura Soave van Fiat America, is de productie momenteel reeds in volle gang. De eerste 1000 gaan binnenkort al als ‘Prima Edizione’ versie richting de klant in het noorden (VS en Canada). De eerste versies met automaat volgen eind volgende maand of begin maart. In Brazilië zal dus uiteindelijk ook geleverd gaan worden vanuit Toluca. Om alvast aan de vraag te kunnen voldoen, gaan daar momenteel exemplaren vanuit Tychy in Polen naartoe.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • AR 159 schrijft:

  Polen China of Mexico China dan is de weg van uit polen lijkt me toch makkelijker op de trein met die dingen en klaar. Of daar produceren maar daar hebben ze kennelijk nog niet de capaciteit om dit te doen.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Dat haalt die trein nooit dwars door Russia en Mongolia. Zelfs de TransSiberië express wordt beschermd. Ik zou zo’n auto na een dergelijke barre tocht trouwens niet meer willen kopen 😉

 • Alfaspeed schrijft:

  Gewoon produceren in China.is de overheid ook blij.heeft alleen maar voordelen.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Als ie niet aan te slepen is zullen ze dat zeker doen

 • Orso schrijft:

  Over welk type automaat gaat het? Een goed werkende (TCT) of een Dualogic?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, , , , , ,

Volg ons

Advertenties