Fiat 500L Living durft te flaneren tijdens debuut in Milaan

500L Living live

Fiat presenteerde gisteravond in Milaan officieel de nieuwe 500L Living en de 500L Trekking. Een welkome uitbreiding van de 500 familie, zoals deze exact 6 jaar geleden opnieuw werd bedacht door Fiat en zoals deze precies 56 jaar geleden voor het eerst werd uitgevonden. De 500L Living is nog niet zo lang in beeld op het internet, dus trok de zevenzitter de meeste aandacht. Dankzij de toevoeging van de 500L Living en de 500L Trekking, verwacht Fiat nog eens 20.000 tot 30.000 auto’s extra op jaarbasis in Servië te kunnen produceren.

Living2

Het 500-logo wordt zoals gezegd steeds belangrijker voor het merk uit Turijn. Fiat gooit het met deze modellen op een combinatie van mooie looks en praktische oplossingen. Iets wat elkaar in de praktijk snel bijt, maar de ontwerpers van Centro Stile hebben op dit gebied een oude traditie in ere te houden. Hun inzet werd gisteravond beloond, want de eerste reacties van wie de 500L Living in het echt heeft gezien, waren zeer positief. De Living is lang en en heeft een hoge ruime kofferruimte aan de achterzijde (maximaal 1704 liter laadruimte). Ondanks dat lijkt het design van dit ruimtewonder geheel in verhouding te zijn met de maatvoering. Sommigen spreken vanwege deze aspecten, nu al over een klein commercieel succes in wording.

Living

De 500L Living mag er dus in alle opzichten wezen. Van dit model verschijnt naast de TwinAir 105 pk, MultiJet II 105 pk en MultiJet II 1.3 85 pk, ook een 80 pk TwinAir Natural Power versie op CNG op de markt. Later volgen ook nog de 120 pk versie van de 1600 diesel en de 1.4 Tjet met hetzelfde aantal pk’s. Het was al met al een succesvolle avond voor Fiat in het modebewuste Milaan. Toch was Sergio Marchionne, die normaal gesproken bij dit soort presentaties aanwezig is, nergens te zien.

500L Living

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.