Home » Fiat

Fiat Amerika: Project “Ellezero” krijgt ook spoedig een tweede variant

17 januari 2012 10:09 3 reacties

Ellezero

Fiat wil flink groeien in de VS en zal daarom naast de 500 ook twee grotere modellen gaan aanbieden op basis van ‘Project Ellezero’. Dat zei Fiat-baas Olivier François in een interview die hij gaf in de VS. Hoewel de naam officieel nog niet bekend is, zeggen bronnen die dicht bij dit project staan, dat het om een ‘500’ badge zal gaan met nog een toevoeging (bv Multipla). Fiat kende met de 500 nog wel een koude start omdat de ambitieuze verkoopdoelstelling van 50.000 lang niet werd gehaald, maar volgens de CEO vormt de 500 nog maar het begin van wat Fiat in de VS wil bereiken.

Fiat dealership

Fiat-dealer Van Nuys in Californië

Het nieuwe model dat eigenlijk een mini-Crossover is, zal vooral klanten aan gaan spreken die de 500 op zich wel waarderen maar toch niet kochten, vanwege het kleine formaat. De vijfzitter die eerst in Europa debuteert dit voorjaar, zal niet al te lang daarna ook een derde variant naast zich krijgen met zeven zitplaatsen en iets andere kenmerken. Volgens Fiat North America directeur Timothy Kuniskis, zijn deze nieuwe compacte modellen bedacht met de Amerikaanse markt in het achterhoofd en vormen ze de sleutel naar succes voor Fiat in de VS. Dealers staan naar zijn zeggen te popelen om deze modellen in ontvangst te nemen. Ook Mini groeide pas in Amerika toen BMW besloot om het modelgamma flink uit te breiden.

Fiat verwacht dit jaar in heel Noord-Amerika (dus ook Canada) minimaal 40.000 auto’s te verkopen. Het nieuwe model arriveert pas in de tweede helft van 2012. Momenteel heeft Fiat 137 dealers geopend en zullen het er eind dit jaar al meer dan 150 zijn. In 12 staten is Fiat nog niet actief en kan men alleen al met de 500, 500C en 500 Abarth nog behoorlijk groeien. Fiat groeit nu al en zal dankzij de toevoeging van deze modellen en het merk Alfa Romeo in 2013, haar dealernetwerk enkel beter kunnen laten draaien.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • San schrijft:

    Een soort van Mini Countryman? Benieuwd dan naar de prijs in NL.

  • Lusso schrijft:

    Goed dat ze de handdoek niet meteen in de ring gooien maar juist van zich afbijten. Hopelijk wordt 2012 beter. Ik las gisteren dat Mini een goeie 50.000 exemplaren wist te verkopen in Noord-Amerika, maar dat is dan ook met 7 modelvarianten. Fiat iets meer dan de helft met hoofdzakelijk 1 model. Op zich dus geen slechte prestatie, al blijkt dat niet zo in de pers. Het enige probleem lijkt mij de iets te enthousiaste voorspellingen bij de opzet te zijn…

  • Lancia4Ever schrijft:

    Inderdaad Lusso, die 50.000 die men voorspelde. Dat is dus niet zo verstandig om zo hoog in de boom te gaan zitten. Als je het niet haalt schildert men het sowieso als een mislukking af blijkbaar.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Volg ons

Advertenties