Fiat Ducato heet in Amerika Ram ProMaster

We zien op de salon van Los Angeles morgen ook een stukje Fiat terug op de afdeling bedrijfswagens. Daar zal Ram Trucks namelijk de nieuwe Ram ProMaster presenteren gebaseerd op de succesvolle Ducato uit Italië. De Ducato is de eerste Fiat bedrijfswagen die omgedoopt is tot het merk met de ram. Sergio Marchionne gaf in 2009 direct de opdracht om het Ram-logo van Dodge los te weken, om zo een duidelijker imago te creëren voor de bedrijfswagentak van Chrysler.

Ram Truck heeft alvast een teaser de wereld in gestuurd met deze twee afgedekte Promasters op de foto.

Ook wat de bedrijfswagens betreft profiteert de een van de ander. Ram is een sterk label in de VS en Fiat heeft aals een van de grootste bedrijfswagen producenten ter wereld, veel te bieden als het om goede technologie gaat. CEO Fred Diaz van Ram Truck, noemt het een vruchtbare en kansrijke samenvoeging. Wij vragen ons intussen af of ze in Frankrijk bij Renault wel blij zijn met de naam voor het nieuwe Italo-Amerikaanse busje. Ram zal de ProMaster ook in Canada en Mexico verkopen.

2 gedachten over “Fiat Ducato heet in Amerika Ram ProMaster

  • 29 november 2012 om 14:07
    Permalink

    Goed idee, met wegvallen van Daimler had Dodge/Ram al een tijdje geen “busje” meer. Apart die naam met Renault hebben ze wel eerder problemen gehad :wink:. De naam Ducato had prima gehandhaafd kunnen blijven, al is het niet echt gebruikelijk bij 2 merken dezelfde typenaam.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.