Fiat geeft show in showroom om 500L onder de aandacht te brengen

mirafiori milano

Ook de Fiat-dealers in ons land weten als geen ander hoe moeilijk het is, om vandaag de dag mensen überhaupt in de showroom te krijgen. Om dat enigszins te doorbreken, komt de firma in Italië met een nieuw experiment voor het hele gezin. Naast de traditionele proefrit, is er ook een outlet met kleding (waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat) voor de moeders en is er als klap op de vuurpijl ook een kindershow voor de kleintjes. Fiat trekt aanstaande zondag als eerste alles uit de kast, om de 500L via de MotorVillage van Milaan, onder de aandacht te brengen van gezinnen uit de hoofdstad van Lombardije. Een typisch Italiaans stuk over Pinocchio wordt opgevoerd door Accademia dello Spettacolo. Als er nu maar niet wordt gelogen over de verkoopcijfers…

Fiat had het de afgelopen maand november namelijk weer erg zwaar op Europese bodem en moest zelfs merken als BMW en Mercedes weer voor zich dulden die het met veel duurdere auto’s moeten doen. Alleen het merk Jeep wist te plussen voor FGA. De Europese markt slonk met 10,1% en er werden nog geen miljoen auto’s verkocht op ons continent. Fiat verkocht er maar 59.152 en had te maken met een afname van 12,8% ten opzichte van vorig jaar. Ook het marktaandeel kromp daardoor met bijna 1% wat deze maand betreft. De Europese markt komt hiermee op het niveau van 1993.

mirafiori milano2

2 gedachten over “Fiat geeft show in showroom om 500L onder de aandacht te brengen

 • 14 december 2012 om 13:50
  Permalink

  Iemand een idee wanneer de verkoopcampagne hier in Nederland start ? De auto staat al enkele weken bij de dealers, maar verder is het nog erg stil rond de introductie.

  Beantwoorden
 • 14 december 2012 om 14:22
  Permalink

  Ja dat komt omdat de invoer van de auto’s op zich laat wachten. Ik heb begrepen dat het in januari hier pas begint. 🙄

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.