Home » Alfa Romeo , FCA , Fiat , Lancia , Maserati

Fiat Group profileert zich tijdens bijeenkomst Interpol

5 november 2012 14:48 7 reacties

FIAT heeft een lange traditie als het om de productie van extra beveiligde auto’s voor de arm der wet gaat. Daarom is het sponsor van de internationale bijeenkomst van Interpol, dat deze dagen in Rome wordt gehouden in het lokale Hilton. Het is de eenentachtigste bijeenkomst van de Europese politie, waar ruim 1000 genodigden op afkomen. Geen James Bond deuntje, maar die van ‘The Godfather’ of ‘La Piovra’ kan dus worden opgezet, wanneer allerlei modellen met blauwe lamp op het dak, vastberaden door de eeuwige stad knallen.

FGA trekt daarvoor zelfs bijna alle modellen van stal, van 500L en Freemont tot, Bravo, Giulietta, Delta en Quattroporte aan toe. Maar liefst 140 stuks in totaal. Nieuwkomer met extra bepantsering is bijvoorbeeld de Lancia Thema ‘B4’. In de mooie Villa Miani staat deze te pronken, wat dus net zo goed een filmset had kunnen zijn van een goede (anti) Mafia-film. Het is uiteraard niet moeilijk voor te stellen waarom de Italiaanse automerken zo goed zijn in bepantseren, aangezien de georganiseerde misdaan in dit land al zou oud is als de weg naar Rome. Fiat is op dit gebied niet alleen leverancier aan politie en justitie, maar ook aan defensie en overheidspersoneel, tot de president aan toe.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • Raaf schrijft:

  Delta ziet er lekker uit!

 • Lancia4Ever schrijft:

  Met vlag en wimpel mooiste auto in het segment 8)

 • Di Segno schrijft:

  @lancia4ever;

  Helemaal gelijk; de delta is qua verschijning een “one of a kind”. Gaat een keer aan mijn portfolio toegevoegd worden!

  Wat wel een beetje afbreuk doet, ondanks dat het zeker ook net zo elegnat is; is dat het interieur nagenoeg identiek is aan die van de Bravo, wellicht productietechnisch, noodzakelijk, maar dan wel een kwade…

 • Lancia4Ever schrijft:

  Klopt, al heb je in een Executive met zwart hoogglans en lederen dashboard daar weer helemaal geen las van. Tenminste ik niet. Weet nog dat ze voor de Delta een uniek interieur bedacht hadden, maar dat deze om kostentechnische redenen de productiefase niet heeft gehaald.

 • Orso schrijft:

  Ook met de Platinum versie na de facelift heb je een mooi interieur. Poltrona Frau, dus niet van dat kippenleer, maar degelijk en perfect verwerkt.
  Het blijft een raadsel dat de Delta niet beter verkoopt. Ik ben met mijn Delta zeer tevreden.

 • hape schrijft:

  @ Orso
  +1

 • dietje91 schrijft:

  Ik snap het ook niet. Aan de andere kant is het wel lekker uniek om in Belgi├ź in m’n Delta rond te rijden… ­čÖé
  Do I mind dat de ingebouwde GPS mij vaak onnodig rondleidt? Nope… Want ik rij in een Delta, en die wagen maakt me gewoon gelukkig. Kan ik me niet inbeelden moest ik in een Duitser rijden… Verder rijdt hij ook gewoon bijzonder goed, die 1.6 diesel is echt een juweeltje. En dat Poltrona Frau leer ziet er idd geweldig uit en het is ook fantastische kwaliteit, heb al 70.000km en het leer is nog in perfecte staat.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Alfa Romeo , FCA , Fiat , Lancia , Maserati

Volg ons

Advertenties