Fiat in Brazilië verkozen tot bedrijf van het jaar 2011

Fiat Brasil

Fiat heeft gister in Brazilië de erkenning ‘beste bedrijf van 2011 in ontvangst mogen nemen, in bijzijn van de vicepresident van het land Michel Temer en de president van de Braziliaanse centrale bank Alexander Tombini. De oorkonde werd in ontvangst genomen door Cledorvino Belini, de CEO van Fiat Zuid-Amerika. Fiat ontving tevens de erkenning voor beste Braziliaanse producent van bedrijfswagens. Fiat heeft inmiddels een lange en succesvolle geschiedenis achter de rug in deze opkomende economie. Inmiddels is een tweede fabriek in deelstaat Pernambuco een feit. De hoge delegatie gister deed wat denken aan het moment dat Fiat de eerste productie vierde in de fabriek van Betim-MG in december 1975 (foto boven). Dat begon in die tijd allemaal met de Fiat 147 (niet te verwarren met gelijknamige de Alfa) op basis van de 127. Tegenwoordig is ‘Fiat Automoveis’ verantwoordelijk voor 30% van de hele wereldwijde productie van de Italiaanse groep. Tegen 2014 zal Fiat nog eens 4,5 miljard euro geïnvesteerd hebben in een markt dat dit jaar nog met 5,9% is gegroeid.

Lees binnenkort op AutoEdizione een special over 35 jaar Fiat in Brazilië in ‘La Grande Storia’.

3 gedachten over “Fiat in Brazilië verkozen tot bedrijf van het jaar 2011

 • 18 augustus 2011 om 19:26
  Permalink

  Kijk dan wat die VW-s*kkel van autointernationaal er van maakt… in de 1e 2 weken van augustus heeft vw iets meer auto’s verkocht dan fiat… en gelijk wordt gesuggereerd dat alfa verkocht zal worden…
  Jaja en dat omdat 2 weken lang vw meer heeft verkocht..?
  Volgens mij vergeet hij even een paar ontwikkelingen.

  BeantwoordenReport user
 • 19 augustus 2011 om 13:04
  Permalink

  Tsja, bizarre en idiote berichtgeving. Het had bovendien alleen maar te maken met het feit dat de fabriek twee weken dicht was.

  Wanneer leren mensen nou eens dat je op jaarbasis moet kijken. Fiat is in de afgelopen 9 jaar niet 1 keer ‘onttroont’ geweest in Brazilië. Sterker nog; VW verliest structureel terrein.

  Beantwoorden
 • 24 januari 2012 om 23:38
  Permalink

  laat VW maar lekker terrein verliezen in brazilië,zou hier in europa ook eens moeten gebeuren,maar ja wij zijn eenmaal gek van VW .

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.