Fiat Industrial aast op Amerikaanse vrachtwagenmarkt

Fiat wil behalve op het gebied van auto’s, de komende jaren ook een flinke slag maken op de Amerikaanse markt voor lichte bedrijfswagens en vrachtwagens. Fiat Professional zal in een eerste stap bijvoorbeeld, zoals al vaker door ons is aangehaald, de Ducato en Doblò gaan verkopen met het nieuwe Ram label. Volgend jaar al moet er een start worden gemaakt met deze modellen, verdeeld over een netwerk van maar liefst 2400 verkooppunten. Een jaar later volgt ook de terugkeer van Iveco met de krachtige Daily.

Maar dat is niet alles want Fiat Industrial overweegt nu zelfs de overname van de Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Navistar. De producent van de in de VS bekende Lonestar® truck, heeft het zwaar omdat het te lang heeft geleund op opdrachten voor de militaire industrie. Hoewel het nog werkt aan innoverende dieseltechniek, hangt de toekomst van dit bedrijf uit Illinois (sinds 1902) al een tijd aan een zijden draadje. Navistar zit momenteel al in een JV met Ford Tatra en Mahindra.

Volkswagen aast eveneens op deze producent van zware commerciële voertuigen, maar Fiat Industrial lijkt de kandidaat te zijn met de beste papieren op Amerikaanse bodem. Marchionne heeft aangeven dat Fiat Industrial van plan is om een belangrijke speler te worden op de Amerikaanse vrachtwagenmarkt, meldt de Franse krant ‘La Tribune’ vandaag. Fiat Industrial-Iveco en CNH zijn onlangs al als twee Nederlandse NV’s samengevoegd, om zo op de Amerikaanse beurs meer slagkracht te creëren. Het aandeel Fiat Industrial heeft sindsdien enkel in de plus gezeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.