Fiat maakt van Eco:Drive zelfs een virtueel spel

EcoDrive

Met de titel ‘Our Future Mobility Now’ brengt Fiat Group Autmobiles het inspirerende en milieubewuste Eco:Drive naar een hoger en zelfs ideologischer plan. Vanaf nu kan namelijk spelenderwijs ook een veel jongere doelgroep kennismaken met Eco:Drive. Met het oog op de toekomst krijgt Eco:Drive hierdoor nu zelfs een educatief karakter, want ‘jong geleerd’… In Italië wordt het nieuwe Eco:Drive Virtual Challenge spel inmiddels zelfs op scholen geïntroduceerd.

Je kent natuurlijk de software wel waarmee je als Fiat -eigenaar al een aantal jaren zowel zakelijk als privé, aan je rijstijl kunt werken op het gebied van minder verbruik en minder uitstoot. Fiat heeft onder andere met dit systeem haar reputatie van groenste autobouwer ter wereld alleen maar verder weten uit te bouwen. Ook dit jaar heeft JATO Dynamics Fiat uitgeroepen tot autofabrikant met de laagste uitstoot. Het terugbrengen van de CO² uitstoot en het zo min mogelijk verbruiken van brandstof, is nu samengevat in een spel dat de realiteit min of meer weet na te bootsen.

De afgelopen twee jaar had Fiat al internationale Eco:Drive contests op de weg georganiseerd en nu gooit men het eens over de virtuele boeg. Je kunt het online spelen en Fiat zal winnaars zelfs belonen met een trip naar het fantastische Turijn (waar het spel zich overigens ook virtueel afspeelt). De eco:Drive Virtual Challenge duurt tot 27 april en is te vinden op: www.futuremobilitynow.com, www.facebook.com/Fiat en www.facebook.com/ecodrive.

Fiat EcoDrive

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.