Fiat met Doblò Cargo XL in Hannover

Fiat komt in Parijs misschien met de zevenzits 500XL (of plus) voor de dag, maar in Hannover staat (vanaf 20 september) alvast de nieuwe Doblò Cargo XL op de bedrijfswagententoonstelling IAA Nutzfahrzeuge 2012. Fiat Professional is een van de sterkere spelers op de Europese markt en heeft zelf tien nieuwe variaties meegebracht. De Doblò Cargo XL is zonder twijfel het model dat de meeste aandacht zal trekken met z’n 5 m³ inhoud (max. 5,4 m³) en Bi-link ophanging aan de achterzijde. Het maximale gewicht op de vooras is nu 1200 kg en op de achteras is dat 1450 kg. De Cargo XL is leverbaar met 1.6 Multijet diesel van 105 pk of 90 pk met gerobotiseerde automaat, met 2.0 Multijet met 135 pk en met de 1.4 T-Jet 120 pk Euro 5 benzinemotor.

Fiat Professional toont bijvoorbeeld ook de slimme Doblò Work Up pick-up, de eerste ‘licht truck’ in z’n segment. Een unieke creatie geheel van Fiat zelf met een laadoppervlak van 4 m² en een laadvermogen tot 1000 kg. Ook op professioneel vlak is Fiat een van de schoonste met drie Natural Power modellen in de vorm van de Ducato, Fiorino en Doblò. De sterke Ducato MultiJet bus is nu ook uitgerust met Traction+ systeem voor meer grip op bepaalde ondergronden. Een andere eyecatcher is natuurlijk de robuuste Fiat Strada by Lumberjack. Verder staan er bijzondere nieuwe modellen als de luxe Scudo Panorama Executive 165 pk MultiJet en Ducato met Flex-Floor systeem wat we kennen van de Voyager (negen zitplaatsen). Fiat laat ondernemers ook weer kennismaken met een nieuwe versie van het intelligente eco:Drive Fleet Professional systeem, dat tijdens de registratie zelfs rekening houdt met de hoeveelheid lading. De vakbeurs duurt en met tot 27 september.

Een gedachte over “Fiat met Doblò Cargo XL in Hannover

 • 13 september 2012 om 14:05
  Permalink

  Toch wel grappig. Op vakantie vorig jaar september kocht ik in het nieuwe winkelcentrum bij de afslag Modena Sud een paar bootschoenen van het merk Lumberjack voor EUR 62,50. Ik had toen nog nooit van het merk gehoord. Kort daarna zag ik het bericht over de Strada Lumberjack.

  Lumberjack is een Veronees merk maar laat zijn schoenen helaas wel in Indonesie maken. Overigens zijn de bootschoenen van het merk Timberland wel kwalitatief net iets beter maar dat kwaliteitsverschil rechtvaardigt niet het enorme prijsverschil.

  Nog een tip voor de Italofielen. In het zelfde winkelcentrum zit ook een Chocolateria van het (wederom helaas) Zwitsere chocolademerk Lindt. Ze verkopen daar ook Lindtijs. Dit was echt het meest goddelijke ijs wat wij ooit gegeten hebben… Nu ja, het pas onlangs door ons ontdekte ijs van Roberto’s in Utrecht kan het evenaren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.