Home » FCA

Fiat ontkracht met klem valse berichtgevingen

5 maart 2012 22:48 2 reacties

Fiat press

Iedereen weet, ook in ons land, dat de invloed van de media niet onderschat dient te worden. In Italië geldt dat nog veel meer, aangezien daar bepaalde bronnen traditioneel zeer nauw verbonden zijn met politieke krachten. In Italië liggen in het verlengde van dergelijke partijen bijvoorbeeld de talloze vakbonden, zowel aan de linker als aan de rechter zijde van het politieke spectrum. Dit wetende -en met de nodige ervaring die we inmiddels hebben op dit gebied- vonden we het ‘bommetje’ van vanmorgen op een toch best degelijke financiële website als affaritaliani.it, dan ook direct behoorlijk verdacht (daarom hebben we hier geen berichten een gewijd). Op deze site werd namelijk een zogenaamd productieplan getoond van Fiat tot 2016 (afb. onder). Daarop staat dat het om ‘plan B’ gaat, voor het geval de zaken voor Fiat niet naar wens zullen gaan. Het meest opmerkelijke aan dit volgens ons in Word gemaakte document, is de vermelding van de sluiting van de fabrieken Mirafiori en Pomigliano d’Arco (2016). Verder wordt er in hetzelfde bericht ook nog en passant gerept over het verder uitstellen van de Alfa Romeo 4C, wegens technische problemen tijdens de ontwikkeling.

vals plan

Kortom, een nogal zwart scenario is hier geschetst, dat dus door iemand bedacht is om Fiat in een kwaad daglicht te stellen. Mogelijk om de woorden van Marchionne’s hypothese van een paar dagen geleden, direct te interpreteren als een concreet plan, in plaats van een scenario waarvan de firma zelf liever niet uitgaat. Maar deze geschreven teksten zijn niet alles; Op Raitre is vanavond een documentaire getoond, waarin de teloorgang van Mirafiori te zien is. Fiat beweert dat ook hierin onjuistheden te horen zijn. Of Fiat naar de rechter stapt in verband met deze valse informatie is nog niet bekend. Het kan de fabrikant wel wat opleveren, want in verband met smaad in het programma ‘Annozero’ won Fiat onlangs al een zaak en kreeg de zender Raidue een boete van enkele miljoenen euro’s. Fiat legt in een persbericht (afbeelding boven), die ook naar de redactie van AutoEdizione werd gemaild, uit dat voor Mirafiori en Pomigliano d’Arco juist alleen maar uitgebreide productieplannen op het plan staan, waarvan eentje al in werking is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Het zou me niet verbazen moest FIOM hier achter zitten om zo de publieke opinie op hun kant te krijgen…

 • mickey schrijft:

  tja,hoorde van de week op de radio over de amerikaanse automakers,dat ze het zo goed doen ,maar ze vergeten erbij te vertellen dat dit channeldumping heet…
  met andere woorden,de dealers verplichten van elke type,
  er zoveel van af te nemen.
  wat er daarna bij de dealer gebeurt,is weer een ander verhaal…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties