Fiat presenteert de Freemont AWD in de sneeuw

Freemont AWD

Fiat introduceert nu officieel de vierwielaangedreven versie van de Freemont, de AWD. FGA doet dat in de sneeuw, want sneeuw ligt er in Italië meer dan voldoende, tot in Rome aan toe. Een beetje reclame voor extra grip en veiligheid kan dus nooit kwaad. De Freemont is een van de vele modellen die sinds de overname van Chrysler door Fiat, na wat aanpassingen een commercieel succes zijn geworden. De Freemont is om tactische redenen niet verkrijgbaar in ons land -overigens wel in België- maar is in Italië in korte tijd uitgegroeid tot een waar succes. In amper een halfjaar, heeft Fiat alleen al op deze teruglopende thuismarkt, meer dan 25.000 van deze 7-zitters verkocht. De grote Fiat is daar nu ook veruit de populairste in z’n segment. Inmiddels is de Freemont ook in Brazilië en China te krijgen. De Freemont staat is de Italiaanse markt behalve als AWD, verkrijgbaar met voorwielaandrijving, 2.0 MultiJet diesel van 170 pk en de 3.6 V6 Pentastar benzinemotor met 280 pk. Beide versies zijn nu leverbaar met een nieuwe 6-traps automaat.

AWD ‘on demand’ is een belangrijk kenmerk van deze 4×4 van Fiat, wat wil zeggen dat je via een schakelaar in het interieur van voorwielaandrijving over kunt schakelen op vierwielaandrijving, een vinding die vroeger bijvoorbeeld ook op AWD’s van Lancia te vinden was. Het systeem zet tevens de zeer effectieve ECC (Electronically Controlled Coupling) in werking, voor een zo optimaal mogelijke verdeling van de aandrijving, afhankelijk van de hoeveelheid grip bij bepaalde ondergronden. Deze flexibele opzet is tevens gekoppeld aan de ESP en de Traction Control. Vierwielaandrijving zal overigens niet langer een exclusiviteit vormen binnen FGA de komende jaren. Van de hoogste segmenten tot de lagere en van Ferrari tot Fiat, steeds vaker zal 4×4 op de optielijst geïntroduceerd worden. Fiat Italië opent op 25 en 26 februari de deuren van haar verkooppunten voor de nieuwe Freemont AWD.

Freemont 4x4

2 gedachten over “Fiat presenteert de Freemont AWD in de sneeuw

  • 8 februari 2012 om 09:49
    Permalink

    Kinkt goed AWD ‘on demand’ n nu op de optie lijsten voor alle modellen met alle motor combi’s. Een mito, punto, delta, Giulietta, giulia, etc, met AWD of het nu een 135pk MA is of een QV met 1750 MA. De nieuwe bi turbo V6 natuurlijk ook. Een 120PK JTDm of een 300PK V6 JTDm. Maakt niet uit zet hem op de lijst en de TCT ook en het klanten potentieel word een stuk groter.

    Een 4C ook met z’n schakelaartje of twee Electro motoren op de voorwielen ook niet verkeerd op z’n licht karretje om alle power te verdelen. Of maak ik nu een hoop mensen boos?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.