Home » FCA , Fiat

Fiat scoort goed op matige Franse markt

2 mei 2013 12:31 3 reacties

fiat frankrijk

De Franse markt deed het ook in april weer rustig aan met -5,2%, maar voor Fiat was het juist het begin van een goed voorjaar, vooral dankzij de 500L. Daarvan nam de verkoop met +15,5% toe. Dit nieuwe praktische ruimteconcept van het merk uit Turijn, is bovendien een rechtstreekse concurrent van diverse producten uit de stal van het Franse PSA en Renault. Uiteraard zorgt vooral de Italiaanse markt ervoor (4525 in maart) dat de jongste Fiat hoog in de Europese ranglijst staat, maar de Franse markt vormt een sterke tweede impuls met nu maandelijks meer dan 1000 stuks. De Spaanse markt volgt op de derde plaats met iedere vier weken rond de 500 stuks.

Om je een beeld te geven; De 500L werd in maart (van april hebben we nog geen aantallen) 1257 maal verkocht in Frankrijk en deze maand was dat waarschijnlijk zelfs nog iets meer. Duitsland is de vierde markt met 350 stuks, gevolgd door Tsjechië met 131 stuks. In Nederland werden er in maart overigens 75 stuks verkocht. We verwachten een verdere groei voor de 500L dankzij de recente introductie op de Britse markt en een aanstaand debuut in de VS.

Fiat groeide als groep op Franse bodem met +4,6% wat zelfs een paar punten meer is dan het populaire Volkswagen. De lokale groepen PSA (-21,1%) en Renault (-2,8%) moesten opnieuw een afname incasseren. Ford en GM zijn de grootste verliezers op deze grote markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Alfabruur schrijft:

  Dus op de Nederlands markt doet de 500L het dus erg slecht.
  Ik was afgelopen weekend in Italie en daar heb ik wel geteld ‘1’ 500L gezien.
  Volgens mij loopt het model niet zoals het zou moeten.

 • Lancia4Ever schrijft:

  De markt loopt niet zoals het zou moeten bedoel je. De 500L loopt juist goed op schema. Ben ‘m al diverse malen tegen gekomen, vooral in Italië. Ook in NL is het precies in verhouding met de marktcondities. Ik zie hier überhaupt al een tijdje bijna geen nieuwe auto’s meer op de weg verschijnen op een enkele nieuwe Golf na.

 • Lusso schrijft:

  Ik ben net terug van Como, Italië en het valt op dat in het anders door duitse auto’s overspoelde noorden enorm veel 500L’s te zien waren. Een goed teken! Overigens kan ik de auto in het echt goed smaken, foto’s doen het model echt geen goed.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties