Fiat Servië heeft nieuwe directeur

fiat serbia

Fiat Automobili Serbia ziet CEO Antonio Cesare Ferrara vandaag het stokje overgeven aan de Piemontese directrice Silvia Vernetti. Na de enorme klus die Fiat succesvol wist te klaren in het Servische Kragujevac de afgelopen jaren, is het tijd voor een frisse wind in de directiekamer. Ferrara (foto onder) was eindverantwoordelijke gedurende het hele proces tot de productiestart van de Fiat 500L, iets meer dan een jaar geleden. Op AutoEdizione heb je uitvoerig kunnen lezen hoe Fiat in Servië in een paar jaar tijd, een moderne auto-industrie heeft kunnen neerzetten op de ruïnes, waar Lingotto in een grijs verleden al eens actief was, in wat toen nog onderdeel van Joegoslavië was. Dit dankzij een investering van ruim 1,2 miljard euro. Inmiddels is FCA de grootste exporteur van het balkanland.

Ferrara

Ferrara maakt na ruim drie jaar nu een overstap naar Magneti Marelli. De 3100 werknemers die momenteel het 500L-gamma bouwen hebben sinds de eerste van deze maand Silvia Vernetti aan het roer staan. Vernetti had reeds de leiding op FCA’s afdeling voor Business development te Turijn. Ze zal worden bijgestaan door haar landgenoten Francesco Ciancia (directeur productie) en Cristiano Franchini (directeur sociale voorzieningen). Fiat verwacht de komende jaren op productief vlak nog flink te kunnen groeien in deze regio.

2 gedachten over “Fiat Servië heeft nieuwe directeur

 • 10 maart 2014 om 17:41
  Permalink

  Net de 500l 1.3 terug van de dealer. Heb hem nu 8 maanden. 40.000km beurt gehad. Netjes gewassen teruggekregen. Het ding loopt als een tierelier. Niks op aan te merken Hoop dat ze het nog drukker krijgen daar in Kragujevac. Het ding is goed.

  Beantwoorden
 • 11 maart 2014 om 13:25
  Permalink

  @Agraricus : precies onze indruk van de 500L. Italiaanse topkwaliteit (mag ook weleens gewoon voluit gezegd worden inmiddels 😉 )

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.