Fiat stelt nog eens 400 mensen aan in Melfi

marchionne geneve 2015

Het belangrijkste dat Marchionne te vertellen had in Genève gisteren tijdens de persconferentie (foto), is dat er bovenop de reeds aangekondigde 1500 extra werknemers (waarvan 500 overgeplaatst vanuit Cassino) voor Melfi, nog eens 400 man de komende tijd hun gang zullen maken naar de fabriek in Basilicata. Het gaat om een mix van nieuw aangenomen personeel en mensen die op papier in Pomigliano d’Arco en Cassino in dienst zijn.

Dit is inmiddels besproken met de bonden, tijdens de gesprekken vorige week in Potenza. In Melfi draait men momenteel overuren doordat zowel de Renegade, de 500X als de Punto aan een groeiende vraag moeten voldoen. Altavilla ging op deze aankondiging verder in door te stellen dat vanaf aanstaande maandag al 240 nieuwe werkkrachten in Melfi arriveren. Dankzij de invoering van 20 diensten, zal men op tijd kunnen leveren aldus de CEO van FCA in de regio EMEA die vorige week nog de motorenfabriek in Termoli bezocht in verband met de aanstaande productie van de nieuwe V6 Alfa Romeo motoren. Intussen is er ook in Pomigliano een groep (12) terug aan het werk geroepen vanwege de stijgende vraag naar de Panda. Maar er staat meer te gebeuren, want Altavilla bezocht vorige week de motorenfabriek in Termoli in verband met de aanstaande productie van de nieuwe V6 Alfa Romeo motoren.

Marchionne zei verder dat de beursnotering van 10% van Ferrari, wellicht wat weinig is (al zal Ferrari nooit helemaal verkocht worden). Dat de verkoop in Europa iets beter zal worden maar nog lang niet structureel. Dat volledig elektrisch rijden een utopie blijft en dat hybride modellen wél tot de plannen van FCA behoren. Dat een fusie met een strategische partner tot de toekomstplannen behoren, maar dat VW zeker niet de ideale partij daarvoor is en dat hij stilaan een positieve verandering tot stand ziet komen voor de Italiaanse economie met dank aan de volhardende houding van premier Renzi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.