Fiat werkt aan compleet nieuw B segment

Gek genoeg komt het nieuws uit Amerika. Maar, in dat land is Fiat natuurlijk flink naar marktuitbreiding toe aan het werken dus is het ook weer niet zo heel erg vreemd. De opvolger van de Punto, die zoals we allemaal al weten ook Punto zal heten, staat volgens de bron Motor Trend op een platform met de werktitel ‘L-Zero’. Dit vertelde Laura Soave (foto) aan deze nieuwsbron…

Even tot zo ver, want bij het lezen van deze benaming ging er bij ons een belletje rinkelen. Wat de Amerikanen blijkbaar nog niet weten, is dat op ons continent, om precies te zijn in Servië, op wat wij het ‘L0’ (L-nul) platform noemen, een vijf- en zevenzits mini en midi MPV gebouwd zal worden als opvolger van de Idea en Multipla. Volgens eerdere geruchten zal op wat ook wel het nieuwe small platform wordt genoemd, een modellenlijn ontstaan met een hoog gehalte aan ‘Family Feeling’. Men zegt dat deze ‘mini-Van’, zoals men dat in de VS noemt, veel details zal hebben, die ook terug te vinden zijn op de 500, met als doel Fiat in de VS zoveel mogelijk een uniform gezicht te geven. Volgens ons productielijstje van 2010-2014, zal in dezelfde fabriek in Kragujevac, op hetzelfde platform, een compacte sedan gebouwd worden voor de Amerikaanse markt (Dodge). Deze kunnen we beschouwen als de opvolger van de Linea. Een vijfdeurs variant zal voornamelijk de Europese en de Braziliaanse markt bedienen als nieuwe Fiat Punto.

Volgens Laura Soave zal Fiat in de VS niet verder dan het C segment gaan, wat ook wel hout snijdt omdat Dodge en Chrysler (Lancia) de auto’s in de hogere segmenten zullen presenteren. Blijft bij ons wel de vraag over, hoe in het B en C segment Fiat de koek zal verdelen met Dodge, wat de Amerikaanse markt betreft. Wellicht dat Dodge de sportievere versies voor z’n rekening zal nemen. In ieder geval verwachten we dat de nieuwe Punto op dit L0 platform ook qua design, zoveel mogelijk zal aansluiten op de 500. Deze opvolger zal in 2013 als eerste in de VS gelanceerd worden, vandaar dat het nieuws over dit nieuwe hoogwaardige platform van de andere kant van de oceaan komt overwaaien.

Een gedachte over “Fiat werkt aan compleet nieuw B segment

  • 16 februari 2011 om 11:49
    Permalink

    Een Punto met styling van de 500? Ben benieuwd… Met de nieuwe Yps vind ik de gekozen ronding van het profiel niet geslaagd.
    De minivan moet dus inderdaad zoals al eerder werd aangegeven op AE de Fiat 600 gaan herleven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.