Fiat’s resultaten in VS bieden hoop voor Italiaanse fabrieken

Over een paar uur weten we of er licht is aan het einde van de tunnel voor grote Italiaanse autofabrieken, zoals bijvoorbeeld die van Mirafiori in Turijn (foto). Niemand durft nog opgelucht adem te halen, vooral nu elders in Europa andere fabrikanten het minstens zo moeilijk krijgen en verschillende productielocaties met sluiting worden bedreigd. Wel zijn er de positieve signalen vanuit de politiek en de vakbonden. Premier Monti voorspelt inmiddels zelfs een herstel en het bereiken van een gezonde concurrerende positie voor dit zuidelijke industrieland. Sommige vakbondsafgevaardigden omschreven gisteren de toekomst van de productielocaties in Turijn (inclusief die van Maserati in stadsdeel Grugliasco) alvast als vruchtbaar, dankzij de export van luxe goederen over de hele wereld. Er is zelfs een gerucht dat het toekomstige topmodel van Alfa Romeo niet in de Maserati-fabriek even verderop, maar juist in Mirafiori gebouwd zal worden. Straks weten we meer…

Positief is zijn ook de resultaten van de activiteiten in de VS over het derde kwartaal. De bloei in Amerika leverde een kwartaalwinst op van 381 miljoen dollar, wat maar liefst 80% meer is dan in 2011. Fiat-Chrysler heeft in deze periode dik 559.000 auto’s verkocht, wat staat voor een stijging van 19% ten opzichte van 2011 en een omzet van 15,5 miljard dollar (+18%). Fiat heeft in de Verenigde Staten en Canada een marktaandeel van respectievelijk 11,3% en 14,3%. Vanaf begin dit jaar gerekend, staat de teller al op 1,7 miljoen verkochte auto’s (+1,4%). Eind dit jaar verwacht men een totaal van rond de 2,4 miljoen auto’s en een nettowinst van 1,5 miljard dollar. Fiat kan met Chrysler in Noord-Amerika maandelijks rekenen op de kwaliteit en de aantrekkingskracht van een sterke productportfolio. Het resultaat van grondige aanpassingen en ontwikkelingen, sinds de overname door de Italianen in 2009.

Een gedachte over “Fiat’s resultaten in VS bieden hoop voor Italiaanse fabrieken

  • 30 oktober 2012 om 12:20
    Permalink

    Het wordt een cruciale dag vandaag! Hopen op positief nieuws en compliment voor deze website voor de ongetwijfeld actuele verslaglegging!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.