Abarth en Magneti Marelli presenteren sportieve 500’s op SEMA

Fiat zet vandaag op SEMA 2012 in Las Vegas, vol in op speciale varianten van de 500, met een knipoog naar zowel de Amerikaanse als de Italiaanse geschiedenis. ‘Customizen’ volgens Amerikaans en Italiaans recept dus. Fiat wil laten zien dat het twee talen spreekt en dat de kleine stadswagen ontzettend veel in zich heeft, wat veel rij- en kijkplezier oplevert.

Die perfecte samensmelting van Italo-Amerikaanse cult, zie je ook bij de zeer geslaagde Fiat 500 ‘Beach Cruiser’ van Mopar. Een zeer stoer ogende auto met een hoog Californisch gehalte en tevens een dikke knipoog naar de jaren ’50 en ’60 in Italië. Daar komen nu ook nog de 500 ‘Café Racer’ van Abarth en een extra vermogende versie van Magneti Marelli bij (Magneti Marelli maakte met Mopar recent al de Abarth Venom). Beide aangepaste 500’s (Café Racer is een naam uit de Britse motorsport van de jaren ’50) hebben raakvlak met de motorsport. Zo te zien wordt de auto van Magneti Marelli een ‘bicolore’ met mat zwarte bovenzijde en glanzende zwarte lak aan de onderkant. Bit model benadrukt de rijke geschiedenis van Magneti Marelli techniek in de auto- en motorsport. De 500 Café Racer van Abarth is een echte vergaande ‘custom’, met verlaagde daklijn en speciaal ontworpen interieur met nieuwe kuipstoelen. Foto’s van deze mooie creaties zullen we later vandaag nog plaatsen.

Fiat laat de Amerikanen dus kennismaken met dat waar Italiaanse techniek voor staat en hoe dit tot op de dag van vandaag, overal ter wereld nog terug te vinden is. Dat Fiat zo vol inzet op de Sema Show heeft alles te maken met het grote publiek wat hier op af komt. Vorig jaar kwamen er meer dan 60.000 bezoeker op af in drie dagen tijd.

httpvh://youtu.be/AgP5LbhZNmI

httpvh://youtu.be/TGJtkRhSnc8

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.