Gianmario Rossignolo over de nieuwe DeTomaso SUV

Teasers zijn maar teasers, vaak totaal overbodig. Maar als de grote baas zelf wat meer gaat vertellen over het product dat komen gaat, wordt het ineens interessant. Zo geeft de grote oude -maar nog lang niet luie- DeTomaso baas Gianmario Rossignolo, samen met zoonlief Edoardo een kort interview aan Quattroruote. Het commentaar bij de teasers van eergisteren maakt best wat meer duidelijk over het karakter van de nieuwe Italiaanse SUV. Eigenlijk is het een Sport Luxury Crossover (SLC), zoals de mensen achter DeTomaso als werktitel hebben uitgekozen voor het bijna voltooide project. In Genève zal de auto het verloren merk weer uit de as doen herrijzen. DeTomaso keert terug als een slim commercieel maar nog altijd exclusief product.

De voormalige Fiat manager van 79 heeft zelf ook niet veel met teasers maar noemt het wel een goede manier om de spanning op te bouwen rond hoogwaardig product, maar ook wat betreft de terugkeer van een naam die nog altijd geen uitleg behoeft. Pininfarina tekende het ontwerp. De kofferklep heeft volgens vader en zoon wat weg van die van de BMW 5 serie GT. De raamlijn bij de C-stijl heeft wat van de Porsche Panamera en het front iets van de Lexus RX 450h. Edoardo zegt dat er nog steeds wat wijzigingen gaande zijn voor de vouwlijnen in de zijkant, maar dat de auto verder voor 95% klaar is.

Motorisch zullen er drie krachtbronnen aangeboden worden. Twee benzinemotoren; een V6 met 300 pk en een V8 met 550 pk. Plus een 6 cilinder dieselmotor met 250 pk. Allen met vierwielaandrijving. Tot maart zal er echter verder niets worden losgelaten over de techniek. Dan weten we alles over de eerste nieuwe DeTomaso.

3 gedachten over “Gianmario Rossignolo over de nieuwe DeTomaso SUV

 • 17 januari 2011 om 17:35
  Permalink

  Een origineel ontwerp dus….. 🙁
  Kofferbak a la 5 serie GT…raamlijn van de Panamera en als klap op de vuurpijl gaan ze notabene stijl elementen van Lexus gebruiken!!

  Het spijt me geweldig, maar dit gaat dus niet wat worden als je elementen gebruikt van 3 automobiele gedrochten. Of zie ik wat over het hoofd, zijn de gekopieerde details gecombineerd nu net wel fraai..?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.