Goodwood wordt een groots internationaal Alfa Romeo feest!

Een bericht over Alfa Romeo in Goodwood zou je doorgaans openen met een afbeelding van bijvoorbeeld de 8c 2900 B Le Mans (zie gallery).

Maar dankzij de oplettendheid van verschillende trouwe lezers van onze site kwamen we toch in de verleiding om te openen met de afbeelding van een auto die je de laatste tijd hier al heel veel gezien hebt. De nieuwe Giulietta werd in Engeland namelijk gepresenteerd ter gelegenheid van een ‘aanloop-picknick’, waarin de organisatie van Goodwood Festival of Speed meer details bekend maakte over het festival dat van 2-4 juli gehouden zal worden. Het evenement vormt dit jaar een groots podium voor Alfa Romeo, dat zo haar honderste verjaardag met de rest van de wereld wil delen. Alfa Romeo is er altijd geweest zolang auto’s bestaan, maar vooral ook terúg van van weg geweest. Na de 8C Competizione en 8C Competizione Spider zal het merk nu ook in grotere aantallen terug naar de basis gaan waarmee het ooit zoveel mondiale aandacht verwierf. Te beginnen met de Giulietta.  

We zien op de foto een Giulietta in prachtig Competizione-achtig metallic rood die we ook in Geneve zagen. Maar de verwarring slaat wat dit aangaat voor ons weer ietwat toe. We zagen tijdens roadtests namelijk ook een vlak rode ‘Rosso Alfa’ kleur en volgens de Giulietta website, is er ook een optie op het echte ‘Rosso Competizione’. Is dit dan metallic ‘Rosso Alfa’? Wij hebben nog geen folder gezien waar drie rode kleuren in staan. Misschien weet een van jullie hoe dat precies zit. Volgens Quattroruote is het mogelijk dat er een bepaalde kleur rood in een beperkte oplage zal verschijnen van 100, ter gelegenheid van het Centenario. Zou dat deze kleur zijn die we in Goodwood voor het eerst buiten zien? Of is er simpelweg een breder rood palet voor de klant beschikbaar? Mooi is deze Giulietta in ieder geval absoluut, dat wordt met deze kiek op Britse bodem weer eens volop bewezen.

Maar deze Giulietta zal hoe dan ook deze zomer -terecht- in de schaduw komen te staan van een indrukwekkend aantal van 50 exclusieve historische gifslangen uit Milaan. Sommige verschijnen voor het eerst in hun bestaan op Engelse bodem. De modellen komen uit het Museo Storico van Arese. Zo kun je in de buitenlucht de P3, 8C 2300 Monza, 12C-37 en de 2900 B Le Mans, 159 ‘Alfetta’, GTAm, Tipo 33, 185T, 164 Pro Car en de unieke V10 SE 048SP Groep C prototype racewagen van dichtbij gaan bekijken. Hopelijk verschijnt ook de Brabham BT46B ten tonele (alle genoemde modellen staan in onze gallery). Netals vorig jaar zullen er ook verschillende unieke prototype modellen van dichtbij te bewonderen zijn.

Aan de ingang van het festival zal ter ere van Alfa Romeo een speciaal monument verrijzen. Een grootse gebeurtenis waar je als Alfa liefhebber absoluut bij wilt zijn.

[nggallery id=243]

11 gedachten over “Goodwood wordt een groots internationaal Alfa Romeo feest!

 • 20 maart 2010 om 18:49
  Permalink

  Wat zou ik die rosso competizione graag op me 156 hebben zeg. Moet echt niet meer naar foto’s met die kleur kijken want dan word ik nog ooit gek.

  Die pro-car mag ook nog wel eens naar het Spettacolo komen. Is maar weinig beeldmateriaal op internet van te vinden helaas.

  Welk festival op goodwood is eigenlijk die waar je in jaren ’50 of ’60 kleding moet verschijnen?

  Beantwoorden
 • 20 maart 2010 om 19:42
  Permalink

  @Jordy: De kleur op de foto is geen Rosso Competizione.

  Beantwoorden
 • 20 maart 2010 om 20:02
  Permalink

  @Mattia,

  Klopt, maar je haalde “de” kleur aan in je verhaal.
  Vandaar …. 😉

  @Struik,

  Bedankt, vond dat een super evenement om te zien op Motors TV.
  Diegene die zich niet aan de kledingvoorschriften hielden waren net aliens tussen het publiek. 🙂

  Beantwoorden
 • 21 maart 2010 om 12:57
  Permalink

  Weet iemand al hoe het zit met de kleuren rood? Zijn het er drie die beschikbaar zullen zijn? Is de dieprode Competizione kleur van de 8C een optie, gelimiteerd of een van de standaardkleuren op bv een Giulietta QV?

  Heeft iemand als een plaatje gezien van een Giulietta in Rosso Competzione?

  Beantwoorden
 • 21 maart 2010 om 15:25
  Permalink

  In de eerste folder staat maar één kleur rood; Rosso Alfa (289), maar in de prijslijst staat tevens (ter waarde van 1.950,- euro) “Speciale Parelglanslak Rosso Competizione”; leverbaar op alle Giulietta’s. Meer kan ik er niet uit opmaken.

  Beantwoorden
 • 21 maart 2010 om 19:34
  Permalink

  Zo te zien aan de prijs zal dat “de” competizione kleur zijn.
  Had al ooit gelezen (misschien hier) dat die competizione kleur niet op de assemblage-lijn gespoten kan worden zoals de normale kleuren.
  De flip-flop kleuren op de 156 moesten in het verleden ook op een andere aparte assemblage-lijn gespoten worden schijnbaar. Misschien word de competizione kleur nog wel handmatig gespoten. Dat zou de prijs wel kunnen verklaren.

  Beantwoorden
 • 22 maart 2010 om 09:13
  Permalink

  Het Competizione kleur zal een optie zijn van 2000€ (in België toch…)

  Grtz

  Beantwoorden
 • 22 maart 2010 om 19:43
  Permalink

  Snap de verwarring niet zo. Volgens mij is dit Rosso Competizione en zijn er twee kleuren rood beschikbaar. Beide kleuren hebben een meerprijs waarbij de ene een pastelkleur is en de andere een metallic. Hoeze meent Mattia Mariani dat dit geen Rosso Competizione is? Vaak geeft een foto een vertekend beeld. Drie kleuren rood lijken mij wat veel van het goede. Ik hoop wel dat het wit metallic van Geneve nog leverbaar wordt. Maar als het net zo gaat als met Rosso Competizione duurt dat nog wel een jaar of vier…

  Beantwoorden
 • 22 maart 2010 om 20:34
  Permalink

  Omdat er ook een dieper exlcusiever metallic rood beschikbaar is in de Italiaanse folder naast deze kleur. Vandaar de verwarring.

  De rood metallic heet gewoon Rosso Alfa netals de effen rode kleur.

  1+2=3

  😉

  Beantwoorden
 • 23 maart 2010 om 16:42
  Permalink

  @Luigi,

  De kleur Rosso Competizione is meer een beetje “Candy” achtig zoals in amerika populair is op o.a. hot rods.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.