Hoop gedoe rond Ferrari FF bovenop een alp

Decadentie is in de wereld die Ferrari heet, natuurlijk geen vies woord. Maar je kunt er op wachten dat dát natuurlijk soms flink botst met andere opvattingen. Vooral als je als firma besluit om drie helikopters in te huren bij het leger, om zo vervolgens de FF bovenop een beschermde berg te zetten, op een hoogte waar waarschijnlijk nog nooit een auto is geweest. Wij plaatsten vorige week donderdag nog de foto’s en bewegende beelden van deze publiciteitsactie van Ferrari op Plan de Corones, een van de belangrijkste skipiste’s in Alto Adige. Inmiddels is er een groene lokale partij uit Zuid-Tirol dat flink protesteert tegen Ferrari’s verblijf van ruim een week, bovenop deze top van 2350 m. Zij vinden het uiteraard veel te ver gaan dat Ferrari een dergelijk natuurmonument zomaar gebruikt voor reclamedoeleinden.

Maar dat is niet alles, want zelfs in een land als Italië vragen steeds meer mensen zich af; Wat kost zo’n geintje eigenlijk en wie betaalt dat? Het schijnt Ferrari namelijk geen cent te kosten en dus komt het neer op Italiaans belastinggeld. Het leger heeft inmiddels laten weten dat de oefening met 1 CH-47 Chinook en twee Augusta’s, al lang in de planning zat en dat Ferrari daar eigenlijk alleen maar bij geholpen heeft middels deze bijzondere lading. Ook Ferrari weerlegt elk bezwaar door te stellen dat het in ruil voor deze dienst, een behoorlijke som heeft overgemaakt naar een fonds voor Italiaanse weduwen en wezen van gevallen soldaten in Iraq en Afghanistan. Bovendien stelt Ferrari dat deze actie een prima impuls is voor deze zeer toeristische locatie, en dat het geen extra belasting met zich meebrengt voor het milieu in die omgeving.

Er komen dus uiteindelijk geen kamervragen over deze stunt, zoals in ons land waarschijnlijk wel gebeurt zou zijn.

2 gedachten over “Hoop gedoe rond Ferrari FF bovenop een alp

 • 16 maart 2011 om 19:38
  Permalink

  Miljarden in F1 steken is geen verkwisting van geld en middelen.het is maar van welke kant de zon schijnt.

  Beantwoorden
 • 16 maart 2011 om 19:47
  Permalink

  Ze kunnen de miljeu beweging ook wel een fooi geven… ook bad publicity van dat soort clubs is uiteindelijk goede free publicity!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.