IAA 2011: Lancia presenteert de nieuwe Ypsilon Diamond

Ypsilon Diamond

Lancia toont in Frankfurt op de IAA de meest luxe variant van de nieuwe Ypsilon tot nu toe; de ‘Diamond’ editie. Het merk komt behalve met de Flavia en de definitieve uitvoeringen van Thema en Voyager dus ook met een extra editie van de inmiddels zo succesvolle instapper uit Turijn. Veel Lancia-liefhebbers vroegen zich al af waar een dergelijk model met Bicolore interieur en afwerking in leer nou bleef. De Ypsilon Diamond houdt een goede Lancia-traditie in ere, namelijk die van een zeer geraffineerde en originele afwerking in het interieur.

Lancia Ypsilon Diamond

Deze rijkelijk aangeklede Ypsilon is echter ook aan de buiten zijde uniek, dankzij de lakkleur op de bovenste helft van de auto met de naam ‘Eco Chrome’. Deze groene naam, dankt de verflaag aan de onconventionele en meer milieuvriendelijke wijze waarop deze volgens Lancia tot stand is gekomen. Deze donker getinte chromekleur is ook terug te zien op de deurgrepen, spiegels, sierlijsten om de achterlichten en de grille (plus details in het interieur). De onderste helft is in een elegante witte softtone gespoten lak met de naam ‘Chiffon Blanc’. Zoals gezegd; Lancia spreekt sinds kort meer talen dan alleen het Italiaans.

De Ypsilon Diamond presenteert qua meubilair de exclusieve tweeledige aankleding met in het midden zwart-brons getint leder (‘Galuchat’) en aan de zijkanten het extra zachte ‘Nubuk’ leer met glanseffect. Dit leer vind je ook terug in de portieren en op het dashboard. Een excellente vervanger voor het veel kwetsbaardere maar traditionele Alcantara van Lancia op voorgaande producten. De auto bestaat in al deze genoemde elementen dus uit een donkere en een lichte tonaliteit. Tot slot is het begrip ‘Diamond’ letterlijk terug te zien in de opmerkelijke glasheldere pookknop. Dit eigenzinnige detail kun je behalve in Frankfurt ook vanaf dit najaar bij de Lancia-dealer van dichtbij gaan bekijken.

[nggallery id=675]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.