Icona Vulcano: Chinese Italiaan uit Turijn

vulcano

Een van de verrassingen op de autosalon in Sjanghai, is toch wel deze conceptuele volbloed GT, die luistert naar de naam Vulcano, van het ontwikkelingsbedrijf Icona. Een tijdje geleden vertelden we op AutoEdizione al dat ook Chinese ondernemingen in de Italiaanse autostad Turijn zijn neergestreken en dit lijkt het eerste tastbare resultaat hiervan.

vulcano2

Het betreft een volledig Italiaans product dus met de allure van een F12berlinetta. Enthousiasmerend is ook het feit dat de onderhuidse techniek Italiaans zou spreken, aangezien men niemand minder dan Claudio Lombardi de eindverantwoordelijkheid hebben gegeven voor het motorische gedeelte. Rally-fanaten weten goed dat deze grote naam, Lancia in de jaren ’80 aan de nodige wereldtitels hielp. In de jaren ’90 werd zijn kennis vervolgens gebruikt door Ferrari in de F1. Men spreek over een hybride V12 gekoppeld aan een elektrisch systeem dat goed is voor meer dan 900 pk en een tweede minder krachtige optie met V6 en 2 elektrische motoren. Deze laatste zou dan vooral voor op de weg zijn en blijkt zelfs te zijn getest op een… jawel Lancia 037. Een acceleratie naar de 100 zou binnen een zucht van 2,9 seconden kunnen plaatsvinden.

Er zijn geen productieplannen voor de Vulcano, omdat de door Chinezen gefinancierde ontwerpfirma uit Turijn nog op investeerders zou wachten of een aantal rijke klanten.

vulcano3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.