Instrumentenpaneel Alfa Romeo 4C

instrumentarium 4c

De Alfa Romeo 4C staat eventjes opnieuw in de schijnwerpers door zijn aanwezigheid op de Techno Classica in Essen. Alle informatie rond het instrumentenpaneel/dashboard werden nu vrijgegeven. Zo werd deze ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf MTA, is het TFT-scherm 7 inch groot, kan het optioneel worden omringd door carbon fiber en is het in staat om zowel 2 als 3D beelden te tonen. Verder is de weergegeven informatie, zoals we al eerder wisten, afhankelijk van de DNA-stand. Of moeten we RDNA zeggen, nu er een vierde en nieuwe Race-modus werd toegevoegd voor de 4C?

instrumentarium 4c2

Wat we echter nog niet 100% zeker wisten, is welke informatie er precies getoond wordt in elke modus. Nu wel. Laten we beginnen met de braafste van de vier, All Weather. Hier zie je de ‘basisinformatie’: datum, buitentemperatuur, snelheid, huidige versnelling, rpm (rond de centrale cirkel), benzineniveau en watertemperatuur op een blauwe achtergrond. Natural is volledig hetzelfde, maar dan tegen een simpele zwarte achtergrond. Dynamic toont al wat meer gespecifieerde info: de datum verdwijnt en in de plaats komen twee indicatoren voor de turbodruk en de temperatuur van de motorolie, dit alles tegen een rode gloei. In Race wordt het dan pas echt specifiek met een cirkel waarin een puntje rondzweeft dewelke aangeeft welke zij-, voor-, of achterwaartse krachten je als bestuurder en eventuele passagier te verduren krijgt.

4c dna

Het centrale gedeelte van het dashboard is in elke modus vrijgehouden om eventuele waarschuwingslichtjes te kunnen aangeven. Verder is er links en rechts van het scherm ook plaats voorzien voor de 14 ‘belangrijkste’ indicatoren; airbags, lichten, ABS, richtingaanwijzers,… Er zijn drie knoppen in de wagen om door het menu van het dashboard te navigeren. Hiermee kan de taal ingesteld worden en de meeteenheden (km/u of mph bijvoorbeeld), terwijl een vierde knop de trip computer aanspreekt. Deze laatste maakt het mogelijk om trips op te slaan en statistieken op te vragen over ondermeer het verbruik.

13 gedachten over “Instrumentenpaneel Alfa Romeo 4C

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.