Home » FCA

John Elkann volgt Di Montezemolo op

20 april 2010 13:40 7 reacties

John Elkann, het verstandige broertje van de flamboyante Lapo, volgt Luca Cordero di Montezemolo op als president van FGA.

Dat kwam vanmiddag via een Italiaans persbureau naar buiten. Di Montezemolo sluit hiermee een periode van 7 jaar af. Hij zal nog wel de eerste man bij Ferrari blijven voorlopig. John Elkann is reeds algemeen directeur van EXOR. Dat is de huidige Torinese firma dat ooit de kern vormde van het Fiat imperium van opa Agnelli. Er gaan geruchten dat FGA vroeg of laat zal worden losgekoppeld van EXOR. John Elkann is als je goed kijkt altijd in de buurt van Di Montezemolo en Marchionne, en heeft inmiddels bewezen een goede leidinggevende te zijn. Het nieuws komt precies een dag voordat het nieuwe grote plan naar buiten.

Ondanks dat is het niet aannemelijk dat een mogelijke ‘spin-off’ van de autodivisie morgen al ter sprake zal komen. Er gaan in Italië momenteel geruchten dat Luca Cordero di Montezemolo de politiek in wil.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • Raaf schrijft:

  Lijkt een klein berichtje in de kantlijn, maar naast alle terechte lofprijzingen van Marchionne verdiend ook de nu ex-president met de mooie naam veel lof! Een groot deel van het opgebouwde vertrouwen in FGA lag in handen van Luca Cordero di Montezemolo.

 • Raaf schrijft:

  Morgen zullen we wellicht ook weten wat dit betekent voor Alfa Romeo -- een merk dat di Montezemolo altijd een warm hart toe droeg en dat hij ook in moeilijke tijden verdedigde.

 • Nuvola schrijft:

  @Raaf: Helemaal met je eens, ik vind het erg spijtig dat ie gaat, los van zijn nog blijvende bemoeienis met Ferrari. Hij heeft door de jaren heen (destijds al met Ferrari en Lauda) veel betekend voor de groep. Overigens kondigt hij vandaag wel aan volgende jaar met met 3 auto’s inn de F1 en Rossi te willen rijden. Kijk da’s goed nog eens goed nieuws.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Alfa Romeo is voor de hele groep belangrijk zoals we nu al kunnen zien aan de Giulietta. Zonder een dergelijk sterk label verder gaan zou de groep verarmen en uithollen.

 • Koen schrijft:

  Op Autointernationaal.nl las ik het volgende :

  “””Montezemolo legt zijn functie als bestuursvoorzitter van de autodivisie van Fiat neer omdat hij te veel meningsverschillen zou hebben met CEO Sergio Marchionne. Naar verluid konden de hotemetoten het niet eens worden over de toekomst van de premiummerken Alfa Romeo en Lancia. Marchionne stelt zich daarbij op als harde heelmeester die weinig geduld heeft met de structureel verliesgevende dochters. Di Montezemolo, die Alfa Romeo en Lancia als onderdeel van het Italiaanse culturele erfgoed beschouwt, vindt dat iets te kort door de bocht. “””

  Waarheid of niet ?
  Gevolgen voor Lancia en Alfa Romeo ?

  Morgen meer….:idea:

 • Lancia4Ever schrijft:

  Hahaha hoe typisch. Als er twee waren die samen goed koffie konden leuten dan waren het die twee wel. Di Montezemolo had gewoon niets meer te zoeken bij FGA. Zijn taak was ondersteuning bij de overgangsfase met Chrysler. Dat zit er nu op. Let wel dat Lancia bv nog bestaat dankzij Marchionne himself.

 • Koen schrijft:

  Ok, dank je voor de verduidelijking.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties