Lamborghini viert feest met Aventador LP 720-4 50° Anniversario

lambo

De kanariegele Aventador met extra lange typeaanduiding, is het jubileummodel waarmee het huis uit Sant’Agata Bolognese morgen in Sjanghai de vijftigste verjaardag zal vieren. Er worden geen 50 maar 100 stuks van gemaakt en de eigenaar wordt daaraan herinnert middels een badge in het interieur, waarop ook het jubileumlogo te zien is.

lambo503

Aventador LP 720-4 50° Anniversario heeft een zeer fel soort geel op de carrosserie liggen dat de naam Giallo Maggio draagt. Deze Italiaanse aanduiding voor de maand mei, is op zichzelf weer een ode aan de maand dat Lamborghini als merk het levenslicht zag. De legendarische Miura, wordt met ook met deze kleur geëerd. De afwerking in het interieur is ook speciaal voor dit model bedacht, vooral wat het patroon van de bekleding betreft, dat men bij Lamborghini Q-Citura noemt. Het zwart op deze auto heet Nero Ade. Wat bruin is heet Terra Emilia, wat een ode is aan de geboortegrond en wat binnenin geel is heet Giallo Quercus, wat weer teruggrijpt op het wapen van Sant’Agata Bolognese.

lambo50

Ook onder kap is men aan het werk geweest. De V12 heeft nu 720 pk in plaats van 700. Naar de honderd klimmen gaat nu nog maar binnen 2,9 seconden en de top ligt tegen de 350 km per uur. Voor en achter zijn nieuwe aerodynamische elementen toegevoegd, waardoor er 50% winst is geboekt wat de stroomlijn betreft. Achter vindt er tevens een betere koeling plaats ter ventilatie van het blok.

lambo502

2 gedachten over “Lamborghini viert feest met Aventador LP 720-4 50° Anniversario

 • 19 april 2013 om 22:42
  Permalink

  mmm wel een erg gewaagde audi. Sta je hier nog vaker stil mee met panne langs de weg als een Q7? :mrgreen:

  Ik vond ze wel altijd al apart die lambo’s maar het is nooit mijn ding geweest. En in handen van VAG is dat alleen maar meer geworden. Reden temeer om AR nooit in VAG handen te laten komen.

  Lambo’s zijn een soort van leguanen in de auto wereld mooi van lelijkheid of juist zo lelijk dat het wel wat heeft en het stiekem best mooi is. Laten we het maar op excentriek houden. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.