Lancia eerst samen onder één dak met Chrysler in Nederland

Uiteraard gaat het om een eerste stap richting het nieuwe dealernetwerk van Lancia.

Want Chrysler en Dodge zullen in de loop van volgend jaar de koffers pakken om binnen de EU de eer te laten aan het stijlvolle merk uit Turijn. Jeep zal Lancia blijven vergezellen. Lees hier nog eens het gedetailleerde plan dat ‘La Nuova Lancia’ heet.  Volgens een persbericht van de Lancia importeur zijn de diverse Chrysler-Jeep-Dodge dealers uiterst te spreken over de komst van Lancia naar de showroom. Ook algemeen directeur Giorgio Gorelli van FGA Nederland is erg blij dat de fusie zo passend lijkt uit te pakken. Zowel Lancia als Chrysler streven een goede kwaliteit en service na die past bij een klant die over het algemeen zeer bewust kiest. In eerste instantie hangt er een wat zuidelijk tintje over de uitbreiding van Lancia via Chrysler; De dealers te Roosendaal, Velp, Nijmegen en Eindhoven zullen het nobele merk nu eerst gaan voeren. Later zullen er echter meer volgen, want in ons land zullen we uiteindelijk 29 officiële Lancia dealers hebben en 34 verkooppunten. De datum die daarvoor gepland staat is 1 juni 2011.

Gorelli rekent op een aanzienlijke toename in de verkopen van Lancia in ons land tegen die tijd. Een heugelijk moment wat ons betreft waar we bij stil zullen staan als we op 1 januari het glas heffen. Een nieuw tijdperk voor Lancia Nederland breekt nu aan.

5 gedachten over “Lancia eerst samen onder één dak met Chrysler in Nederland

 • 30 november 2010 om 11:14
  Permalink

  Hopelijk zal dit de omzet verhogen van de dealers want in oktober zijn er 20 Lancia`s verkocht op 34 dealers. Betekend dat een groot aantal dealers op water en brood hebben moeten leven. Behalve dan de werkplaats waar de marge het interessantste is.

  Beantwoorden
 • 30 november 2010 om 12:01
  Permalink

  Ja Fiat dealers en daar zijn we straks dus vanaf want dat is dus het probleem. De 20 stuks zijn al een knappe prestatie aangezien ze voornamelijk bij slechts een paar Lancia dealers vandaan komen.

  Beantwoorden
 • 30 november 2010 om 16:34
  Permalink

  Die dealer in eindhoven weet ik wel te zitten. Zal toch een heel vreemd gezicht worden om op de gevel de naam Lancia er bij te zien staan. Ongeacht wat de voorkeur van merk ook zal zijn.
  Ik zie wel een match tussen Chrysler en Lancia kwa uitstraling maar niet kwa fanbase en hoe die hun eigen merk beleven.

  Beantwoorden
 • 30 november 2010 om 18:52
  Permalink

  Chrysler is een leek merk met heel veel leuke submerken.
  Lancia zal daar een goede overlevingskans hebben.
  Nu wordt het merk alleen nog goed verkocht op de thuis markt en daar buiten is het hommeles.

  Beantwoorden
 • 18 december 2010 om 18:33
  Permalink

  Deze Thema is nog een tussen model over zo,n 3.5 jaar komen ze bij Lancia weer met de FFFjes,want de Delta wordt dan weer de Fulvia [200] wordt Flavia, Thema wordt dan Flaminia..Lancia wordt weer Lancia….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.