Lancia MPV op basis van Grand Voyager heet… Grand Voyager

‘Overgangsmodel’… dat is een woord die we helaas nog veel zullen bezigen het komende jaar als het gaat om ‘nieuwe’ creaties, die dankzij de kruisbestuiving met Chrysler en Dodge, in eerste instantie tot stand komen. Op ons lijstje staan inmiddels de Freemont, Thema en Flavia. Het kan echter nog minimalistischer wat ‘overgangsmodelletje’ betreft; De opvolger van de Phedra op basis van de verfriste Grand Voyager, gaat namelijk… Grand Voyager heten. Dit meldt een bericht vanuit Italië vanavond. Hiermee is de boodschap ‘Chrysler heet nu Lancia’ wel heel erg letterlijk te koop in de showroom straks. Een ‘Lancia Grand Voyager’ is op z’n zachts gezegd wel even wennen qua naamgeving. Misschien nog wel meer dan wat de vormgeving betreft.

De MPV met Lancia logo debuteert straks in Genève.

11 gedachten over “Lancia MPV op basis van Grand Voyager heet… Grand Voyager

 • 25 januari 2011 om 21:49
  Permalink

  ik vind het echt onbegrijpelijk wat er allemaal gebeurd met die samensmelting. Een Lancia Grand Voyager, hoe kan je het bedenken ? Totaal geen moeite ondernomen om er dus iets Italiaans van te maken. Als dat voor de naam al iet geld dan zal dat zeer zeker niet voor het uiterlijk gedaan worden.

  Beantwoorden
 • 25 januari 2011 om 23:59
  Permalink

  Mixed feelings: enerzijds ga je je afvragen of er voor Lancia uberhaupt nog een toekomst zal zijn na de overgangsperiode. De overgangsmodellen zullen allemaal een flop worden in Europa en dan kan na een lange lijdensweg eindelijk de stekker er uit, einde Lancia. Anderzijds: hoe erg is deze overgangsperiode? Zo typisch Lancia zijn de huidige modellen nu ook weer niet, en afgezien van de Ypsilon op de thuismarkt succesvol evenmin. Wat hebben we als Lancisti te verliezen? Niets toch? Laten we hopen dat Lancia deze periode overleeft en dat er daarna met echte Lancia’s een revival komt.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 07:54
  Permalink

  Het slechte nieuws blijft zich opstapelen…. Is het nu zoveel gevraagd om er Zeta op te plakken? Het nieuwe Lancia wordt met andere woorden helemaal aangepast aan de wensen van de ex-chryslerklant.

  Lancia, 1907-2010. RIP

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 07:56
  Permalink

  Overgang naar wat? Of is hier sprake van een soort sterfhuisconstructie.Degenen op dit forum die nog enig geloof hebben in de oprechtheid van FIAT begrijp ik echt niet meer.
  De hoop dat VW of een andere grote speler Alfa en ook Lancia overneemt wordt toch alleen maar groter.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 11:06
  Permalink

  grand voyager is een sterke naam, vergeet dat niet..zeta zegt me weinig..ik zie het probleem niet.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 16:36
  Permalink

  Wat was de Zeta anders dan de vergelijkbare Citroen of Peugot??!!
  Waar hebben we het nu over.Veel koper zijn niet zo emotioneel.Gelukkig.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 17:43
  Permalink

  Jah, tenslotte zijn koele rekenaars erom bekend Italiaans te kopen. Euh..

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 19:26
  Permalink

  Lancia stond vroeger bekent om z’n luxe.ik heb niemand op de kop zien staan toen ze met de Delta integrale kwamen of nog beter de Stratos.er later werden races mee gewonnen en dat was prima.het is maar wat je er van maakt.een omgebouwde Croma werd een Thema,geen klachten,nu roemen ze de auto.maar ja als je even geduld moet hebben is dat moeilijk te verkroppen een rebatch.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2011 om 23:45
  Permalink

  Inderdaad, waar hebben we het over, als dit geen succes wordt weet ik het ook niet meer. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.