Lancia presenteert nieuwe EcoChic-lijn met Ypsilon en Musa

Ypsilon Musa EcoChic

Deze week start Lancia met de reclamecampagne rond de nieuwe EcoChic modellen op basis van de Ypsilon en de Musa. Deze laatste is nog lang niet uitgerangeerd en vormt als luxe mini-MPV nog altijd een waardevolle aanvulling in het gamma. De Musa heeft overigens als enige Lancia nog de grille oude stijl. De slogan voor de nieuwe LPG modellen is “Bi-fuel, Be EcoChic”. De Musa EcoChic is verkrijgbaar in de uitrusting ‘Diva’ en de Ypsilon als Silver, Gold en Platinum. In dit elegante spotje worden de Musa en de Ypsilon de komende maand extra aanbevolen door Lancia. De in dit spotje van Armando Testa figurerende Ypsilon met Ebano lak is voor ons een zoete herinnering, die we afgelopen zomer op bijna vergelijkbare wijze hebben vastgelegd.

De extra groene compacte vijfdeurs Lancia’s op LPG hebben een CO² uitstoot van respectievelijk 110 g/km (Ypsilon) en 119 g/km (Musa). De Ypsilon EcoChic is uitgerust met een 1.2 Fire Evo II Euro 5 motor van 69 pk bij 5500 toeren/min en heeft een max. koppel van 99 Nm bij 3300 toeren/min. De top ligt op 163 km per uur en 0-100 kan in 14,5 seconden. De Musa EcoChic is uitgerust met 1.4 8V Euro 5 motor met 77 pk bij 6000 toeren/min en heeft een max. koppel van 115 Nm bij 3000 toeren/min. Nul tot 100 kan in 13,5 seconden. Beide modellen stappen 40 seconden na het starten automatisch over op LPG en zijn uiteraard ook handmatig om te schakelen dankzij een knop op het dashboard. Het totale gecombineerde bereik reikt tot boven de 1500 km.

Een gedachte over “Lancia presenteert nieuwe EcoChic-lijn met Ypsilon en Musa

  • 10 februari 2012 om 08:08
    Permalink

    In tegenstelling tot Nederland en Italië wordt GPL in België nog altijd scheef bekeken en zijn er dan ook nagenoeg geen tankstations voorhanden. Spijtig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.