Lapo Elkann voelt crisis alleen na diefstal 3,5 miljoen

lapo goga2

Tijd voor wat roddel en achterklap nu autonieuws uit Turijn eventjes net zo schaars is als nieuwe marktintroducties. Hoe gaat het eigenlijk met Lapo Elkann? De rossige nazaat van Agnelli met exorbitante levensstijl, die in niets op zijn broer John lijkt… John Elkann, de grote Fiat-baas en rechterhand van Sergio Marchionne, houdt het immers bij 1 vrouw en alleen de eerste letters ‘Exor’ als het om levensstijl gaat. Lapo vindt crisismanagement maar saai en heeft het afgelopen jaar besloten om het weer wat breder te laten hangen. Na een poederwit dieptepunt van een paar jaar geleden en een wat serieus re-integratietraject binnen het concern van z’n broer (en als manager van Italia Indipendent) was 2012 toch weer het jaar van de oude Lapo zoals we die kennen. One-night-stand-topmodellen en veel goud voeren weer de boventoon van deze ontwerper met levensstijl van een Romeinse keizer.

Lapo casa

Hoewel zijn appartement aan de zuidkant van Milaan nabij de Porta Ticinese, een bescheiden hideout is met veel Fiat 500, Barbapapa en Mickey Mouse in het interieur (foto boven), houdt Lapo er over de landsgrenzen hele andere verblijfplaatsen op na. Tegenwoordig viert hij het leven samen met zijn nieuwste vlam Goga Ashkanazi, een schatrijke flamboyante dame uit Kazachstan en succesvol ondernemer in de modewereld. Zij heeft ook al de boot van F1-baas Flavio Briatore van binnen gezien en is zelfs de ex van Prince Andrew, de tweede zoon van koningin Elisabeth II.

lapo goga

De Fiat-telg poseert altijd erg graag voor de roddelpers

Lapo staat al sinds dit najaar in vuur en vlam voor deze dame (foto) en vierde de jaarwisseling met haar in een villa van Paola Marzotto te La Barra, Uruguay. Paola Marzotto is een dochter van een bekende ondernemer uit de Italiaanse kledingindustrie, die zelf overigens uit een gezin komt waar Lapo zich erg thuis zou voelen… Lapo houdt van risico’s nemen en dat blijkt ook uit de roof die daar heeft plaatsgevonden. Indringers konden de villa zonder problemen binnendringen aangezien er geen alarm-installatie aanwezig was en namen voor 3,5 miljoen euro aan juwelen mee, plus 25.000 euro aan contanten. In de omgeving van de Uruguayaanse kustplaats, tref je naast welvaart ook veel armoede. De locale politie vermoedt dat het om een ongeorganiseerde inbraak gaat, gepleegd door mensen uit de directe omgeving. Kortom voor Lapo Elkann was het een passend uiteinde in weer een turbulent jaar. Elkann’s gedrag krijgt veel kritiek in de Italiaanse publieke opinie. Veel Italianen voelen de crisis erg goed momenteel en zien de uitgesproken rijkdom van Elkann, als symbool van een decadent Fiat-concern. Gelukkig heeft de echte baas van de firma altijd dezelfde donkere trui aan en geen tijd voor feestjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.