Home » Alfa Romeo , Overige

Leipe Lapo probeert Brera V6 te slijten in Japan

12 april 2010 20:04 8 reacties

Weet je nog dat we vorige zomer het mysterie van de matzwarte Brera Independent wisten op te lossen.

Die speciale editie van een Brera 3.2 V6 die aanvankelijk maar niet op de markt kwam. Volgens ons -toen nog Alfablog.nl- was het een totaal misplaatste Alfa waarvan we het vermoeden hadden dat FGA zelf er nauwelijks achter staat of ook maar één cent aan wil besteden. Maar snuivende Lapo kreeg uiteindelijk toch zijn zoethoudertje. Na lang aarzelen bleek de creatie van Lapo Elkann, de grillige broer van John Elkann, toch op de markt te komen in een beperkte oplage. Onze gok toen was dat het een oplage niet te slijten V6 edities zijn, die een nieuw jasje hebben gekregen van Lapo met toestemming van het concern in Turijn.

En vandaag blijkt dat Lapo zelfs de aandacht van zijn broer probeert weg te kapen. Terwijl zakenman John met alle hoogste omes bij elkaar de belangrijkste Alfa ooit aan de president mocht tonen in Rome, komt Lapo plots weer met zijn modieuze Brera op de proppen en grijpt hij naar de microfoon. Onder het mom van ‘hij popiejopie met een Alfa, ik ook popiejopie met een Alfa’ maakte Lapo vanuit Japan bekend wat zijn volgende plannen zijn met de Brera Independent. Dit deed hij vanuit een hotel bij het Shiodome Centre in Tokyo. Volgens de man die overigens maar bar weinig van auto’s af weet, is de Brera Independent ‘een sexy en sympathieke creatie’. Dat is wel het laatste wat wij als Alfisti de commercieel ongelukkige Brera V6 als commentaar gunnen. Wij vinden het eerder een mooie coupé met echt Alfa Romeo DNA. Maar meneer Elkann neemt niet de moeite om zich echt in het merk en het model te verdiepen. We vinden dit betoog dan ook (opnieuw) een wanstaltige Alfa onwaardige vertoning, met een doel dat het merk maar amper ten goede zal komen.

De coupé waarvan volgens het boekje 900 stuks gemaakt (overgespoten) zullen worden, is volgens de geïnterviewde klaar om na Europa nu ook Japan en Australië te veroveren. Helaas beschikken we niet over cijfers waaruit blijkt of de Brera Independent ook daadwerkelijk een aantal klanten heeft gevonden in en rond Italië, maar we hebben er een hard hoofd in. Volgens ons mag Lapo de V6 voorraad opmaken en is hij nu toegekomen aan de rechtsgestuurde exemplaren. We geven ‘m zelf de meeste kans in Japan waar men best voor dit soort items te porren is. Onze kritiek gaat voor alle duidelijkheid niet uit naar de Brera uitvoering, maar na de wijze waarop deze man een merk als Alfa Romeo -dat het al moeilijk genoeg heeft momenteel- aangrijpt, om in naam van zijn opa de nodige aandacht te krijgen voor zijn eigen bedrijf.

Op de salon voor interieurdesign in Milaan, zal Lapo volgende week ook items voor op je bureau presenteren met de auto als thema. Zo is er een eettafel met de naam ‘Roll Roll’ gemaakt van oude autobanden, een tafeltje met de naam ‘Boing Boing’ van autoveren, en een lamp met de naam ‘Wroom Wroom’ gemaakt van chroom en staal… Wij zeggen daarop; Lapo kerel, neem er nog een en blijf alsjeblieft voortaan van Alfa Romeo af. Proost!

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • Luigi Rossi schrijft:

  Wat een dwaas!Dat Alfa dit toestaat, ongelooflijk. Dat matzwart is toch alweer passé?

 • tommaso schrijft:

  Heb die auto in Geneve zien staan.
  Echt een ervaring hoor om die live te aanschouwen.
  Lijnen lijken ineens heel anders.
  Was echt wel onder de indruk.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ziet er zeker goed uit.

 • LaTiNo147 schrijft:

  Wie heeft dit stukje nou geschreven? Niet jij Mattia?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Jawel. En in het stukje zie je duidelijk dat de auto zelf me niet dwars zit 😉

 • LaTiNo147 schrijft:

  “Dat is wel het laatste wat wij als Alfisti de ongelukkige Brera V6 als commentaar gunnen”

  dat klinkt nl toch alsof je deze versie ugly vind?

 • Lancia4Ever schrijft:

  EDIT: zie tekst. hopelijk is het nu duidelijker 🙂
  Nee. Ik doel daarmee op dat die aandachtrekkende mafketel met roze hoed de Brera ‘sympathiek’ vindt ogen. Iets wat wijzelf alleen al nooit als comment voor zo’n mooie Alfa coupé zouden kiezen.

  Wat in het stukje bijvoorbeeld niet eens genoemd wordt is dat dat Lapo niet een keer de moeite neemt om het over het merk Alfa Romeo te hebben. Hij heeft het enkel over zijn bedrijf.

 • Yves vincent schrijft:

  Ik heb er zo eentje !
  Hij is echt niet overspoten en leuk om te zien en te rijden!!!!!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Volg ons

Advertenties