Magneti Marelli presenteert nieuw Multimedia-systeem voor in de auto

Magneti Marelli multimedia

Magneti Marelli loopt graag voorop en presenteerde in Amerika een prototype van een zeer innovatief mulitmediaal systeem voor in de auto. Het idee bestaat uit soft- en hardware dat werkelijk alles kan wat je thuis met de computer en onderweg met mobiele apparaten ook kunt, tot ‘cloud computing’ aan toe. Magneti Marelli presenteerde het idee tijdens een meeting van de non-profit organisatie Genivi in het Calfornische San José. Deze groep van 150 bedrijven houdt zich bezig met de ontwikkeling van een open-source platform voor de autoindustrie. Op deze manier kunnen bestaande barrière’s van merkspecifieke systemen worden overwonnen en worden ontwikkelingskosten  en tijd enorm teruggedrongen.

Het platform van Magneti Marelli zorgt voor een zeer uitgebreide en praktische manier van navigeren en een hoge mate van interactiviteit met het internet. Het systeem kan ook aan vrijwel alle bestaande devices worden gekoppeld zoals Tablets en Smartphones, maar ook draadloos met WiFi, 3G en Bluetooth. Marelli heeft drie jaar aan dit platform gewerkt dat gebaseerd is op het Linux besturingssysteem. Beeld en geluid is bij dit systeem altijd van optimale kwaliteit. De basis die Magneti Marelli hier legt, zal in 2013 rijp zijn voor verkoop aan autofabrikanten, die er vervolgens zelf vorm aan kunnen geven.

2 gedachten over “Magneti Marelli presenteert nieuw Multimedia-systeem voor in de auto

 • 27 december 2011 om 11:15
  Permalink

  “gebaseerd op Linux” …. YES!!!
  Bye bye fucking Windows Automotive, wat een dagelijkse bron van ergernis geworden is in mijn Delta.

  Beantwoorden
 • 28 december 2011 om 09:47
  Permalink

  En wie garandeert je dat deze eerste incarnatie van MM wel goed gaat werken? En na 3 jaar nog updateable is?
  Wat jij nu in je Delta hebt is ook pas de 1e of 2e generatie van Windows Automotive. Je hebt best kans dat een 3e generatie eindelijk ‘ok’ is.
  Daarnaast, de eerste generaties Android (=linux) telefoons waren ook ruk. Pas nu met ICS en telefoons met 1GB geheugen werkt het fatsoenlijk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.