Magneti Marelli sluit nieuwe Joint Venture in China

Magneti Marelli blijft maar uitbreiden en sluit nu een nieuwe Joint Venture in China, namelijk met JAC Motors (Hefei Jianghuai Automotive Co.,Ltd) en Lingdatang (Collective Assets Management Co.,Ltd), voor de productie van uitlaatsystemen. Onlangs startte de zusteronderneming van Fiat SpA ook al een productie in het complex rond de Fiat-fabriek in Changsha.

De nieuwe onderneming zal Hefei Magneti Marelli Exhaust Systems Co.,Ltd heten waarvan de Italianen 51% voor hun rekening zullen nemen, terwijl de Chinese partners JAC en Lingdatang respectievelijk 37% en 12% zullen bezitten. De uitlaatsystemen zijn bestemd voor de Chinese markt. JAC is een van de grootste autoproducenten van China en produceert ook lichte bedrijfswagens. De JV zal nieuwe systemen produceren en doorontwikkelen, in een nieuwe fabriek in het Taohua Industry Park in de Oost-Chinese stad Hefei (provincie Anui). De nieuwe locatie wordt binnen een bestaande structuur gerealiseerd en moet volgend jaar gereed zijn voor in gebruik name. Het personeel bestaat in eerste instantie uit 160 man en de jaarlijkse capaciteit komt op 900 duizend stuks.

Magneti Marelli is reeds sinds 1996 in China aanwezig. Naast deze activiteit ten westen van Sjanghai, is de Italiaanse firma ook in de havenstad zelf gevestigd, waar een hoofdkantoor staat, een Powertrain en Verlichtingsproductie is gevestigd. Verder is daar ook de JV met Jiading en SAGW voor de productie van Freechoice gerobotiseerde transmissies, Wuhu verlichtingstechniek en Powertrain, Guangzhou elektronica systemen, de Hangzhou JV met Wanxiang Qianchao Company voor de productie van schokdempers, de Changchun JV met FUDI voor Powertrain componenten en Changsha uitlaatsystemen (Fiat GAC). Magneti Marelli is op het gebied van uitlaatsystemen inmiddels een grote speler in Aziƫ, dankzij de activiteiten in China en India en wil met deze nieuwe samenwerking nog meer kunnen concurreren op de Chinese markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.