Manley houdt deur open voor Renault-Nissan

Manley reageerde vandaag op de uitgelekte informatie waar de Wall Street Journal mee naar buiten kwam en waaruit blijkt dat Renault en Nissan het liefst opnieuw willen onderhandelen met FCA, zodra de onderlinge verhoudingen kunnen worden aangepast; “We staan open voor nieuwe onderhandelingen, mits de omstandigheden steeds gunstiger worden. Misschien valt alles op z’n plek en komt eenieder z’n wens uit.”

Verder zei de CEO van FCA; “Het is zeker niet onze enige kans op een alliantie. Ondanks dat een partnerschap meer zekerheden zal bieden, is het niet zo dat we niet zelfstandig blijven groeien. FCA heeft een solide toekomst.” Er zijn nog geen signalen dat de Franse overheid zal toestaan dat Renault haar aandeel in Nissan reduceert. Dat laatste is cruciaal en de vurige wens van de Japanners. Bovendien lijkt de Franse autofabrikant zelf daar nooit bezwaar tegen te hebben gehad.

8 gedachten over “Manley houdt deur open voor Renault-Nissan

 • 5 augustus 2019 om 22:30
  Permalink

  De druk aan de andere kant is veel hoger als bij FCA dat financieel gezond is. Renault Nissan is dat zeker niet en hebben te lang op oude voet geleefd Alfa Romeo weet hoe het is om een staats bedrijf te zijn en wat dat met een merk doet. Er zal in Parijs echt een andere wind moeten gaan waaien anders bedanken de Japanners en gaan richting FCA Nissan snakt naar gelijkwaardigheid.

  FCA speelt het slim en kan een hele goede deal maken met deze partij. Alle plannen kunnen dan uit de koelkast inclusief Lancia,

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2019 om 00:18
  Permalink

  @Squadrs
  Zo is het. Onder de vlag van FCA is Alfa Romeo uitgegroeid tot een wereldspeler!

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2019 om 06:54
  Permalink

  Ja onder de vlag van FCA is Lancia de nek omgedraaid

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2019 om 09:19
  Permalink

  Jij snapt er echt niks van @Squadra. FCA heeft zichzelf ongeloofwaardig gemaakt. En welke plannen kunnen uit de koelkast gehaald worden? Die uit 2009, 2010, 2011 ………………1 juni 2018. En dan lees ik dat Maserati weer topprioriteit krijgt met maar liefst 10 nieuwe modellen. Het kan niet op bij FCA, de afdeling PR draait weer op volle toeren!

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2019 om 13:24
  Permalink

  Tot nu toe hebben ze bij FCA, Fiat en Lancia alleen maar gesaneerd

  Beantwoorden
 • 6 augustus 2019 om 23:54
  Permalink

  Renault heeft in Europa de zaakjes goed voor elkaar, en het heeft met Dacia modernere en succesvollere auto’s in het gamma dan Fiat, dat in Europa in juli weer een dikke -20% liet zien. Renault/Nissan is geinteresseerd in FCA, maar enkel om de Amerikaanse tak, en niet om de museumstukken die Alfa , Maserati en Lancia heten. Lachwekkend en totaal ongeloofwaardig dat je het idee hebt dat Renault daar jaloers op is.

  Beantwoorden
 • 7 augustus 2019 om 14:03
  Permalink

  Klopt ook er wordt alleen in Amerikaanse auto’s ge├»nvesteerd

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.