Marchionne erg blij met gedwongen economische hervormingen Italië

Marchionne USA

Vanuit Frankfurt liet Sergio Marchionne gister weten dat hij bijzonder blij is met het feit dat Italië nu in rap tempo zal hervormen op economisch vlak. Volgens de Italiaanse CEO die in Amerika kan lezen en schrijven met de overheid (foto), was het precies dat zetje dat Fiat zo goed kan gebruiken op dit moment. Fiat wil namelijk maar al te graag investeren in de nationale productie, maar vindt tot nu toe maar bar weinig ruimte om dit ook volop op concurrerende wijze te kunnen doen. Mirafiori’s toekomst staat op het spel, Fiat’s grootste fabriek, en is door de recente ontwikkelingen weer een stuk zekerder geworden. De wetsverandering van minister Sacconi met artikelnummer 8, is volgens Marchionne een zegen voor het land. De ervaren CEO en econoom stelt dat Italië een zeer welvarend land is dat nu veel beter zal gaan functioneren. Hij zei ook dat hij namens alle ondernemers in Italië spreekt. Dat Fiat op de beurs nog steeds onderuit gaat is volgens de CEO niet iets dat alle aandacht moet krijgen; “We letten alleen op de industriële realiteit van alle dag. Alleen dat telt.

Mirafiori is het epicentrum van Marchionne’s getouwtrek voor een beter ondernemingsklimaat in Italië. Mirafiori is ook de plek waar tegenstanders van het beleid van Fiat volop de strijd aan gaan met de leiding van de onderneming. Marchionne noemt die tegenstanders ongelofelijk voorspelbaar en stekeblind; “De werknemers moeten zelf gehoord worden en als zij akkoord zijn, gaat iedere investering door.

Fiat-Chrysler ligt op koers zegt Marchionne en zal binnen afzienbare tijd goed zijn voor een productie van 6 miljoen auto’s per jaar. Italië zal dankzij de hervorming op het juiste moment in staat zijn om hiervan mee te profiteren. Het nieuwe Fiat in Italië begint allemaal met de bouw van de Panda. De productie zal op 3 november in volle gang zijn, aldus Marchionne. President Giorgio Napolitano zal tegen die tijd ook een bezoek brengen aan Pomigliano d’Arco.

2 gedachten over “Marchionne erg blij met gedwongen economische hervormingen Italië

  • 26 september 2011 om 21:18
    Permalink

    “De ervaren CEO en econoom stelt dat Italië een zeer welvarend land is dat nu veel beter zal gaan functioneren”

    De man kraamt steeds grotere onzin uit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.