Fiat toont de Punto MY2012 pas op de Motorshow van Bologna

Punto TwinAir

We schreven gister al dat in alle tumult van de IAA de nieuwe Punto MY 2012  de grote afwezige was bij Fiat. Mogelijk om geen wind uit de zeilen te nemen van de nieuwe Panda, voor zover dat mogelijk was natuurlijk. De geslaagde opfrisbeurt van Italië’s meest succesvolle auto, is nu (terecht) voorbehouden aan het Italiaanse publiek tijdens de Motorshow van Bologna in december (3-11 december). Hetzelfde geldt overigens ook voor de 500 TwinAir Pack by Abarth en de nieuwe Qubo Trekking. Best slim van Fiat trouwens om het alvast in de ether te gooien omdat zo iedereen aandachtig blijft uitzien naar deze laatste update, voordat eind volgend jaar de nieuwe Punto komt.

Punto Model Year 2012

De nieuwe Punto Model Year 2012 waarvan de ‘snor’ weer is afgeschoren heeft ook de naam Evo weer verloren en zal verkrijgbaar zijn met TwinAir Turbo met 85pk en 1.3 16v MultiJet II met eveneens 85 pk en 200 Nm max. koppel. Vanaf januari is dit model te krijgen bij de Fiat-dealer. Fiat breidt haar reputatie van groenste ter wereld met dit model -evenals met de MiTo TwinAir- flink uit en houdt het in tegenstelling tot de concurrentie niet bij het loos zwaaien met elektrische voertuigen in conceptuele vorm.

Punto MY2012

3 gedachten over “Fiat toont de Punto MY2012 pas op de Motorshow van Bologna

 • 14 september 2011 om 23:33
  Permalink

  Ik begon wel te wennen aan de Evo.

  Maar deze is wel een stuk mooier zo geworden zeg. Ze zijn heel sterk bezig momenteel.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 15 september 2011 om 08:19
  Permalink

  Een felle verbetering, maar ja het leunt dan ook terug aan bij het originele ontwerp.

  Dat ze het nieuws nu hebben bekendgemaakt maakt natuurlijk wel dat de verkopen van het oud model ineenstuiken tenzij enorme kortingen worden gegeven.

  Beantwoorden
 • 19 september 2011 om 19:43
  Permalink

  Yes! ze hebben naar mij geluisterd en ik had het al voorspeld die “snor” gaat de eerste facelift niet overleven en wat blijkt….
  Waarom vragen ze mij nooit eens om advies voordat ze met iets nieuws willen komen?
  Maak mij maar hoofdadviseur van die TOKO en je zal zien dat alles een stuk beter zal gaan. 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.