Marchionne: ‘We hoeven helemaal niets te verkopen’

Marchionne leverde gister op de beurs in Milaan ook voor het eerst commentaar op de vele geruchten over de eventuele verkoop van diverse onderdelen.

Maar voordat hij dat deed toonde hij de analisten eerst de nieuwe logo’s van de twee onafhankelijke bedrijfstakken die vanaf volgend jaar elk apart naar de beurs zullen gaan. Fiat SpA zal de autosector voor z’n rekening nemen en start in januari met een netto schuld van tussen de 1,6 en 2 miljard en een liquiditeit van 10 miljard euro. De omzet van Fiat Group Automobiles sluit in 2010 met 32 miljard euro. Tegen 2014 moet dat 64 miljard zijn met een bedrijfsresultaat die zal groeien van 600 naar 3,6 miljard euro. Dit zal lukken op het moment dat samen met Chrysler over iets minder dan 4 jaar 6 miljoen auto’s zullen worden geproduceerd per jaar. Fiat Industrial SpA zal vanaf 2013 schuldenvrij zijn en de inkomsten die dit jaar nog 19 miljard bedragen, zullen in 2014 rond de 29 miljard zijn. Het bedrijfsresultaat zal van 0,6 naar 3,3 miljard euro gaan. Deze prognoses zijn weer hoger (en de schuldenlast lager) dan eerdere verwachtingen van dit jaar.

Over de eventuele verkoop van bedrijfsonderdelen zei Marchionne dat er totaal geen noodzaak is om op die wijze de laatste 16% in Chrysler te kunnen bemachtigen. Er zullen dus geen verkopen plaatsvinden; “Ferrari is zeer zeker niet te koop en van Alfa Romeo en Iveco heb ik al eerder gezegd dat mensen mij alleen kunnen bereiken als het om een uitermate aantrekkelijk aanbod gaat.”


7 gedachten over “Marchionne: ‘We hoeven helemaal niets te verkopen’

 • 30 november 2010 om 20:38
  Permalink

  Toch vreemd dat hij Ferrari echt helemaal uitsluit van verkoop maar Iveco en Alfa dus niet. Als ik iets echt niet wil verkopen dan verkoop ik het niet, punt. Waarom dan een spelletje spelen waardoor het lijkt alsof er dus toch ruimte is voor onderhandeling.

  Het antwoord hierop is lastig te geven omdat de conclusie is dat hij alleen voor een absurd hoog bedrag wil verkopen maar dat zou hij dan ook bij Ferrari kunnen zeggen. Dat doet hij niet en geeft te denken.

  Beantwoorden
 • 30 november 2010 om 21:00
  Permalink

  Volgens mij is het simpeler dan je denkt. Ferrari is namelijk niet te koop, ook niet voor een gigantisch hoog bedrag. Alfa Romeo wel. Het is juist steeds duidelijk dat hij geen drang heeft om het te verkopen zolang de doelen tot 2014 nog gehaald kunnen worden. Als het moeilijk wordt..tsja dan wil iedere zakenman er wel vanaf.

  Beantwoorden
 • 2 december 2010 om 19:13
  Permalink

  Autoblog,

  Heeft het weer over verkoop aan VW daar word je toch moe van heb daar nu eens even mijn mening gegeven over die onzin berichten.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 2 december 2010 om 19:24
  Permalink

  Dat mensen daar nooit op uitgekeken raken. Het gaat niet eens om nieuwe feiten. Pure fantasie over bedragen e.d. Wat is nou 3 miljard??? Terwijl je een dik plan hebt liggen voor Mirafiori en Detroit met SUV’s en Giulia etc.. FGA zou dat niets eens met een pistool op het hoofd willen weggeven voor dat bedrag.

  Beantwoorden
 • 2 december 2010 om 22:25
  Permalink

  Er is maar 1 feit. En dat is dat Alfa weldegelijk te koop staat.
  Marchione zegt het volgens de artikelschrijver zelf: ” van Alfa Romeo en Iveco heb ik al eerder gezegd dat mensen mij alleen kunnen bereiken als het om een uitermate aantrekkelijk aanbod gaat”

  Simpel.
  Daarbij is een plan overigens nog geen produkt.
  Heb zelf zoveel plannen, maar daar komt meestal ook niks van terecht….. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.