Marchionne wil Chrysler aan de aardgas hebben

Sergio Marchionne heeft de overtuiging dat aardgas booming kan zijn, ook in de VS.

Meer nog dan elektrische voertuigen als het gaat om de komende jaren. Daarom heeft de topman van FGA-Chrysler besloten om de kracht die Natural Power heet breed toe te passen op de Amerikaanse markt. Een gedachte die bovendien op 100% steun kan rekenen vanuit het Witte Huis. In Italië en de rest van Europa groeit deze markt gestaag maar toch redelijk moeizaam. Voor de VS, waar de markt de afgelopen maand opnieuw met een dikke 35% is gegroeid, heeft de Italo-Canadees nog hogere verwachtingen. Bovendien is het daar makkelijker om grote infrastructurele veranderingen voor elkaar krijgen. De concurrentie staat niet stil als het om alternatieve oplossingen gaat, maar Fiat al helemaal niet.

Deze boodschap bracht Marchionne zelf op een congres in Michigan waar politici en ondernemers vergaderden op het eiland Mackinac. In de VS noemt men het CNG (Compressed Natural Gas) en zijn er concrete plannen om het op grote schaal te gaan toepassen. Een minder olie-afhankelijke toekomst is een onderwerp waar door de president vaak over gesproken wordt en waar grote ondernemers (dus ook FGA-Chrysler) volop in betrokken worden. Ook in Brazilië legt Fiat steeds vaker het accent op aardgas naast het gebruik van techniek op benzine en ethanol.

Marchionne; “Hier in de VS is het geen onoverkoombaar probleem. Er is reeds veel gastoevoer en de stap om mensen thuis hun auto’s van aardgas te voorzien is niet zo heel groot als het lijkt. De gasindustrie van Michigan speelt nu al op deze ontwikkeling binnen de autoindustrie in en heeft al 178 miljoen geïnvesteerd om onder licentie te kunnen leveren. ” Landi Renzo is bijvoorbeeld een Italiaans bedrijf dat momenteel ook in de VS actief is met het oog op deze ontwikkeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.