Marchionne wil meer dan 4 miljoen auto’s verkopen in 2011

De verkoopcijfers van Chrysler, waren evenals die van de Italiaanse tak Fiat, boven verwachting goed. Weliswaar geen zwarte cijfers als eindbalans, maar dat zou ook een iets te groot wonder geweest zijn. Bij de bekendmaking van de Amerikaanse cijfers vandaag, vertelde de nummer één van Fiat-Chrysler ook wat de ambitie is van de gehele groep voor het komende jaar. De CEO wil in 2011 door de 4 miljoen grens heen omdat het volgens hem een goede stap is richting de noodzakelijke 5 tot 6 miljoen auto’s. In 2009 vertelde Marchionne al dat alleen deze aantallen een fabrikant een stabiele toekomst kunnen bieden. Tegen 2014 wil Fiat-Chrysler de 5 miljoen hebben bereikt en zoals het er nu naar uitziet lijkt dat te gaan lukken. Vooral het drukke ontwikkelingsschema voor de komende jaren zal daar voor zorgen. 2012 en 2013 worden twee drukke jaren met vele marktintroducties aan beide zijden van de oceaan.

De groep sloot het jaar 2010 af met 3.660.000 stuks. Voor dit jaar verwacht Marchionne weer meer groei voor bijvoorbeeld de Italiaanse merken. Het afgelopen jaar waren dat maar iets meer dan 2 miljoen auto’s en dit jaar moeten dat minstens 2,3 miljoen auto’s zijn. De grootste groei moet volgens de CEO echter vooral bij de Amerikaanse merken vandaan komen; Van 1,6 naar zo’n 2 miljoen.

5 gedachten over “Marchionne wil meer dan 4 miljoen auto’s verkopen in 2011

 • 1 februari 2011 om 08:03
  Permalink

  Er is nog veel werk aan de winkel dus. Misschien zou iemand Marchionne moeten vertellen dat hij de aantallen enkel kan halen als er voldoende nieuwe modellen worden aangeboden, iets wat tot nu toe pover is.

  Oh ja, en dan liefst echte Lancia’s en Alfa’s. Geen opgewarmde voorheen uitgespuwde dingen zoals de 200/Sebring of een 300 zonder Lancia DNA die al tot mislukken zijn gedoemd voor ze in de folder staan. Een spider en een coupé voor Alfa zou ook evident moeten zijn alsook een echte sportieve berline. Een uitgebreider motorengamma moet ook als ze willen concurreren met de Duitsers.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2011 om 08:16
  Permalink

  @lusso:misschien kun je S.M.mailen en dan heeft ie eind volgende maand een paar nieuwe modellen in de verkoop.!

  Beantwoorden
 • 1 februari 2011 om 20:51
  Permalink

  Túurlijk 6 miljoen auto’s in 2011. Moet een makkie zijn met de modellen die er nu zijn. Panda, 500 en Punto, 2 Alfa modellen en 1 Delta en 1 ypsylon en een paar gerebadgde Lancia’s. Het zou mij niet verwoderen als je met dit modellen aanbod ver boven de 10 miljoen komt.
  Keep on dreaming!

  Beantwoorden
 • 1 februari 2011 om 20:59
  Permalink

  @Dutchbird: 4 miljoen in 2011 en niet 6 beste Hollandse vogel. 😉 Makkie aangezien het veel meer gaan worden dan dat. De Braziliaanse markt is sterk groeiende en er komen weer nieuwe Fiat’s aan voor die markt dit jaar dus ‘dreaming’ is wat de concurrentie doet daar. Bye bye VW! De Europese markt past een paar keer in die van dat land.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.