Home » FCA

Marchionne ziet belangrijke rol voor Italië als productieland

15 december 2011 19:14 3 reacties

Marchionne Fabbrica Italia

Sergio Marchionne kan het niet vaak genoeg herhalen deze dagen; Auto’s bouwen in Italië, ja zelfs auto’s bouwen in Europa is een helse klus in deze tijd. Toch heeft Fiat ervoor gekozen om in een probleemgebied als de provincie Napels, voor 800 miljoen euro een hypermoderne fabriek te installeren. Marchionne zei dat voor iedereen die nog aan de goede bedoelingen van Fiat twijfelt, dit wel een bewijs moet zijn dat de firma uit Turijn juist in Italië een belangrijke rol wil blijven spelen; “Dat wij in een sterk krimpende Europese markt toch een matig renderende fabriek als die van Pomigliano hebben durven aanpakken, zegt toch voldoende?“, liet Marchionne aan Bloomberg weten.

Marchionne Italia

Hij wees er ook op dat er nauwelijks Europese fabrikanten zijn op dit moment, die recentelijk een dermate grote investering hebben gedaan op eigen continent. De bescheiden doch zeer uitgesproken CEO zegt dat hij maar een autobouwer is, maar dat een fabriek als die in Campania een teken is dat Italië wel degelijk kan veranderen. Hij stelde dat in het land waar bijna alleen de mensen met het hoogste woord vaak worden gehoord, momenteel flink begint door te dringen dat verandering best mogelijk is. De daadkracht wint terrein in een land waar nooit een gebrek aan creativiteit heeft bestaan, aldus de onvermoeibare CEO in donkere trui.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • italned schrijft:

  Eindelijk er is een begin!

 • sjonnie schrijft:

  tijd om aandelen te kopen.

  vandaag tussen de 3.45 en 3.55.

  laagste van de laaste 52 weken 3.28.

 • Hans75 schrijft:

  hmm jij gelooft SM op zijn blauwe ogen?

  ik wil toch wel iets meer tastbaars (zoals een RWD Giulia of een Duettotanto) zien voordat ik met mijn geld in FGA ga gokken

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties