Maserati eert de Targa Florio

Het is niet enkel Alfa Romeo dat dit jaar in Italië de nodige mijlpalen viert op de mooiste plaatsen en langs de meest prachtige route’s.

Zo is er ook een initiatief geweest vanuit Italiaanse Maserati-kring, dat stil wil staan bij de historische verbondenheid met de legendarische Siciliaanse Targa Florio race. Een naam die samen met de Mille Miglia en tal van andere Italiaanse wegrace etappes uit het verleden, elke Maserati maar ook Alfa Romeo, Lancia en Ferrari liefhebber, als muziek in de oren klinkt. De eerste Maserati ooit, de Tipo 26 (1926), verscheen namelijk aan de start in de ‘Targa’. Alfieri Maserati won vervolgens met zijn eigen creatie de wedstrijd. Daarmee werd de basis gelegd van een zeer mooi merk, waar we gelukkig nog dagelijks van kunnen genieten.

Maserati Italië organiseerde vorige week een meeting met een groep van 35 drietanden. Men legde vervolgens het bekende parcours ‘delle Madonie’ af van 72 kilometer. Ook moderne ‘Masers’ deden volop mee. Van GranTurismo tot Quattroporte Collezione 100 uit 2008. Verder waren er vooral exemplaren uit het verleden zoals modellen uit de jaren ’60 en ’70. De toekomst van Maserati is momenteel een hoopvolle. Eentje waarbij veel te gebeuren staat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.