Wordt dit de 599 met open dak?

Na de aankondiging van Di Montezemolo over een nieuw aanstaand exclusief model op basis van de 599, duiken plots deze spyshot-jes op.

De eerste man bij Ferrari had het over een gelimiteerd aantal open versies van de mooie GT van Ferrari. Hiermee zou de 599 na de exotische GTO nog een bijzondere variant aan het toch al indrukwekkende lijstje toe kunnen voegen. Het doet stilaan denken aan lang vervlogen tijden, toen Ferrari veel vaker bijzondere ontwerpen op basis van een ‘standaard’ model aan de wereld presenteerde. En over het verleden gesproken, de open 599 Fiorano zal mogelijk in augustus op de Concours d’Elegance te zien zijn in Pebble Beach Florida. Een plek waar jaarlijks veel bijzondere Ferrari’s en andere Italianen te zien zijn.

De spionage kiekjes zijn helaas net zo enthousiasmerend als het getoonde spel van de Italiaanse 11 tot nu toe in Zuid-Afrika… Maar wie weet is het uiteindelijk toch veelbelovend. Voor wat extra show hebben we er een dikke pijl bij gedaan. Er is in ieder geval iets aan het handje met het dak van de deze Ferrari. Het is overigens nog niet helemaal duidelijk welke open-dak-constructie het nieuwe model zal hebben. Met het oog op de California zouden wij het logischer en veel aantrekkelijker vinden, als dat een mooi kapje zou zijn dat bij een Italiaanse dame in Maranello onder de naaimachine heeft gelegen. Het zou trouwens ook nog een open ontwerp a la P540 Superfast kunnen zijn. Dat is die persoonlijke creatie uit het SP programma van Ferrari.

[nggallery id=360]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.