Maserati komt mogelijk ook met 2 nieuwe coupé’s

Sinds de wat kleinschalige persintroductie van de Maserati Quattroporte eerder deze week, is er meer duidelijkheid over de toekomstige sportieve modellen van het merk met de drietand. Maserati CEO Harald Wester heeft al diverse malen laten doorschemeren dat er een nieuwe coupé voor het jaar 2015 wordt overwogen, maar veel meer dan dat wisten we nog niet. Enkele journalisten zijn in Zuid-Frankrijk echter wat meer te weten gekomen; Er komen zelfs 2 compleet nieuwe modellen bij. Maserati wil strategisch gezien alles in huis hebben en daarmee lijkt de aanval op de Duitse concurrentie in de hoogste segmenten compleet.

Niet alleen een nieuwe GT, maar ook een coupé met middenmotor ligt aan de horizon. Voorheen was het erg onduidelijk of de GranTurismo ook een waardige opvolger zou krijgen, maar afgaande op het productieschema (afb) voor Italiaanse fabrieken van afgelopen najaar, lijkt dit ook erg aannemelijk. Sterker nog, behalve twee nieuwe introducties in 2015, volgt er ook nog eentje in 2016. We nemen alvast voorzichtig aan dat het hier om de vervanger van de GranCabrio gaat.

We vullen voor het gemak even het schema al voor je in. De nieuwe lichtvoetige 2-zits sportwagen met middenmotor wordt vermoedelijk samen met de Alfa Romeo 4C in Modena gebouwd straks. We gokken op een wat langer platform en smeuïge 6 en 8-pits krachtbronnen achter de bestuurder. Markttechnisch praten we dan over de regionen van de Porsche 911 en Audi R8. Dan is er ook een nieuwe GranTurismo, die we mogelijk in grotere aantallen dan de huidige GranTurismo, eveneens in Turijn van de band zullen zien rollen. Deze zal zijn basis delen met de Quattroporte/Ghibli/Levante. Ook voor dit model verwachten we een bredere schaalverdeling, waardoor ook de concurrentie wordt gezocht met vergelijkbaar materiaal van bijvoorbeeld BMW en Mercedes. Kortom, Maserati heeft het straks allemaal in huis. Een gamma dat geheel aansluit bij de potentie van dit geweldige automerk.

Een gedachte over “Maserati komt mogelijk ook met 2 nieuwe coupé’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.