Home » Maserati

Maserati presenteert in Genève de nieuwe GranTurismo Sport

20 februari 2012 11:41 3 reacties

Maserati GranTurismo Sport

In Genève toont Maserati een vernieuwde versie van de GranTurismo ‘S’, die voortaan voluit ‘Sport’ zal gaan heten. Het model dat tussen de normale GranTurismo en de meer extreme MC Stradale wordt iets herkenbaarder en dan vooral aan de voorzijde, waar de vormgeving van de spoiler en de luchtinlaat doen denken aan die van de MC Stradale. Maar de verrassing zit onder de motorkap, en daarmee zou je kunnen zeggen dat deze ‘Sport’ de MC Stradale plots rechts inhaalt, aangezien de 4.7 liter V8 motor nu 460 pk heeft in plaats van 450. Uiteraard moet daarbij wel worden vermeld, dat de MC nog altijd een kilootje of 100 lichter is. De nieuwe Sport heeft verder iets andere licht-units aan voor en achterzijde gekregen en in het interieur zijn ook wat nieuwe details te vinden. De prachtige blauwe kleur die we hier op de persfoto’s zien, komt enigszins overeen met de tonaliteit van de gelimiteerde ‘S’ die in december in Bologna werd gepresenteerd, ter gelegenheid van 150 jaar Italiaanse eenheid. De lak die we hier zien is echter niet gematteerd zoals bij de Limited Edition wel het geval was.

GranTurismo Sport 2012

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Lijkt mij een interessante versie. De MC Stradale vind ik iets té hardcore om elke dag mee te leven, het is eerder speelgoed voor het weekend. De presaties van deze versie zullen er niet ver af liggen, maar je krijgt wel meer comfort.

  Ik ben benieuwd naar het geluid!

 • OttoCi schrijft:

  Ben benieuwd of Maserati in lijn met de andere auto fabrikanten (incl. Ferrari) ook iets aan emissie en verbruik doet. Dat is denk ik de enige tekortkoming van de prachtige 4.7 motor.

 • alfaspeed schrijft:

  Deze motor gaat binnenkort op de schop en komt er een nieuwe voor in de plaats. 😀

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

, , , ,

Volg ons

Advertenties